Kopitar zadel in podal za zmago

Foto: Žurnal24 Anže Kopitar je tokrat zgrešil kazenski strel, kar je nadoknadil Dustin Brown, k
Los Angeles Kings so za svojo tretjo zaporedno zmago s 4:3 premagali Carolino Hurricanes. Anže Kopitar je zadel za vodstvo s 3:2 in nato podal za novincu Andreju Loktjonovu za zmagoviti zadetek.
Oglej si celoten članek
Vesel sem, da je Loktjonov dosegel svoj prvi gol v ligi in se tako znebil bremena. Sam sem zadovoljen s prvim letošnjim golom. Upam, da mi bo steklo. Pred turnejo petih tekem v gosteh smo želeli domačo dvorano zapustiti z zmago.
Anže Kopitar

V četrti minuti zadnje tretjine je za zmago Los Angeles Kingsov s 4:3 proti Carolini Hurricanesom v Staples Centru zadel novinec Andrej Loktjonov. Zanj je to prvi zadetek v ligi NHL, za Kralje pa četrta zmaga na peti tekmi nove sezone. Ob Loktjonovu je bil junak zadnje tretjine še vratar Jonathan Bernier, ki je zaustavil 15 strelov nasprotnika (v prvih dveh tretjinah 12), med drugim strel Erika Cola v protinapadu.

Za Kings so zadeli še Ryan Smyth, Michal Handzus in seveda naš Anže Kopitar. Po podaji Dustina Browna je za vodstvo 3:2 Hrušičan zadel v 27. minuti srečanja. V zadnji tretjini je podal za zmagoviti gol Loktjonova ter zadel še prečko. Zasluženo je bil priljubljeni Kopy izbran za igralca tekme. A zmaga je imela svojo ceno: po naletu Cola se je v drugi tretjini poškodoval Drew Doughty. Za zdaj se ve le, da gre za poškodbo zgornjega dela telesa in bo izpustil vsaj eno tekmo, najverjetneje pa vso serijo petih gostovanj, ki sledijo. Pred Kralji so naporni dnevi – v devetih dneh bodo odigrali sedem srečanj (že v noči na petek sledi obračun z ekipo Phoenix Coyotes).

Liga NHL, tekme 20. 10.:

Los Angeles Kings : Carolina Hurricanes 4:3
Handzus, Kopitar, Loktjonov, Smyth; LaRose, Skinner, Staal

Atlanta Trashers : Buffalo Sabres 1:4
Entstrom; Ennis, McCormick, Myers, Vanek

Columbus Blue Jackets : Anaheim Ducks 3:1
MacKenzie, Nash dva; Selanne

Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 2:1 (po kazenskih strelih)
Stalberg; Sedin

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.