Kopitar zadel ob zmagi Kraljev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Los Angeles Kings so gostovali v Ottawi in se veselili zmage s 5:3. V 43. minuti tekme je ob igralcu več na ledu zadel tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki je poskrbel za vodstvo kraljev s 3:2. Nov obračun jih čaka že danes, ko bodo gostovali v Montrealu.
Oglej si celoten članek

Za Kralje so ob Anžetu Kopitarju zadeli še Matt Greene, Justin Williams, Trevor Lewis in Tanner Pearson, za Ottawo pa Bobby Ryan, Mark Stone in Jared Cowen. Kalifornijci so v drugi tretjini povedli z 2:0, na začetku zadnje tretjine pa je Stone izenačil. A gosti so pokazali dobro igro in še trikrat zatresli mrežo tekmeca, medtem ko so sami prejeli zgolj zadetek.

"To je bilo pomembno. Oni so bili v naletu, a nam je uspelo igro hitro igro spet prevzeti v svoje roke. Res je bilo pomembno, da smo hitro odgovorili po izenačenju," je dejal Jake Muzzin, ki je prispeval tri podaje in bil tako eden glavnih krivcev, da 56-letni trener Ottawe Dave Cameron kot glavni trener - doslej je bil pomočnik - na svoji prvi tekmi v ligi NHL ni zmagal.

"Nihče ni govoril na glas o tem, ampak vsi smo mu želeli priskrbeti prvi 'W' (zmago) v ligi. Kluba ni prevzel v lahkem položaju, toda v zadnjih dneh je opravil dobro delo, vodil dobre treninge in mislim, da imamo na čem graditi," je povedal Ryan. Ottawa je trenutno predzadnja v atlantski skupini, medtem ko je Los Angeles deveti v zahodni konferenci.

Nova zmaga Chicaga

Od tistih, ki so igrali danes ponoči, so pred njim Chicago, ki je s 3:2 zmagal v Bostonu, kar je bila zanj osma zaporedna zmaga, Nashville, ki je s 5:1 slavil pri Arizoni, St. Louis, ki je na krilih Alexandra Steena (dva gola in podaja) in T.J. Oshieja (gol in dve podaji) s 6:3 odpravil New York Islanders, Calgary, ki je s 3:4 izgubil v Buffalu (Matt Moulson je za zmagovalce zadel dvakrat, Tyler Ennis pa je trikrat podal), San Jose, ki je z 2:1 ugnal Minnesoto, in tudi Winnipeg, ki je po kazenskih strelih klonil na gostovanju pri Coloradu.

V vzhodni konferenci se je na prvo mesto povzpela Tampa Bay, ki je po zaslugi dveh zadetkov Nikite Kučerova z 2:1 premagala ob Edmontonu najslabšo ekipo lige Carolino, Washington je po podaljšku na domačem ledu izgubil proti Columbusu z 2:3, Nick Foligno je prispeval dva gola, tudi odločilnega, Philadelphia pa je v dvoboju metropolitanske skupine s 4:1 odpravila New Jersey.

Liga NHL, izidi:

Ottawa Senators : Los Angeles Kings 3:5
Buffalo Sabres : Calgary Flames 4:3
Washington Capitals : Columbus Blue Jackets 2:3*
Boston Bruins : Chicago Blackhawks 2:3
Philadelphia Flyers : New Jersey Devils 4:1
Tampa Bay Lightning : Carolina Hurricanes 2:1
St. Louis Blues : New York Islanders 6:3
Colorado Avalanche : Winnipeg Jets 4:3**
Arizona Coyotes : Nashville Predators 1:5
San Jose Sharks : Minnesota Wild 2:1

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.