Kopitar: "Zakaj ne na olimpijske igre?"

Foto: Žurnal24 Zakaj pa ne bi bile olimpijske igre naš cilj, pravi Matjaž Kopitar. (Foto: Saša
Matjaž Kopitar, ki je na mestu selektorja slovenske hokejske reprezentance zamenjal Johna Harringtona, je predstavil svoj pogled v prihodnost. Želi si znova vzpostaviti kult reprezentance.
Oglej si celoten članek
Na konferenci so sicer predstavili tudi nekaj tehničnih podrobnosti o prihajajočem turnirju serije Euro Challenge, ki ga bo od četrtka do sobote gostila dvorana Podmežakla. A podrobnosti tridnevnega tekmovanja, na katerem bodo poleg domače ekipe nastopili še Avstrijci, Norvežani in Madžari, so ostale v ozadju Kopitarjeve predstavitve v novi selektorski vlogi. Prireditelji so poudarili le, da so na voljo dnevne vstopnice po deset in osem evrov, vendar pa tudi za reprezentančno akcijo še ne odprta nova tribuna za golom.
Matjaž Kopitar je poudaril, da je bilo dogajanje o njegovem imenovanju za selektorja v zadnjih dneh hitro, čeprav se je dogovarjal že poleti. A takrat bolj za delo z mladimi, zdaj pa je prevzel člansko zasedbo. Za zdaj Kopitar tudi še ni razkril, kdo vse bo v njegovem štabu. Trdno je določen le pomočnik na ledu Nik Zupančič, Dejan Kontrec pa bo skrbel za organizacijske plati reprezentančne zgodbe, prav tako bo v zasedbi kot trener ostal Andrej Hebar starejši.

"Tudi zame je tole prišlo precej čez noč. Pogovori čez poletje so tekli bolj v smeri mlajše reprezentance, kjer imamo nekaj potenciala. Ti fantje so dobili priložnost in so jo izvrstno izkoristili, tako da je za nas zdaj lažje tudi na tej ravni, ker lahko 'skompletiramo' ekipo. Vse skupaj je šlo res na hitro in nepričakovano. Ne jaz ne Marcel in Robi nismo pravi sogovorniki, da bi razlagali, zakaj je do tega prišlo. Zbrali smo se, da bi naredili prvi korak na poti k uresničitvi uspehov," je dejal Kopitar.

"A moram poudariti, da je bil moj prvi pogoj, da se usedem sem, dolgoročno delo in ne delo ad hoc, mogoče za tale turnir, za svetovno prvenstvo pa nato spet nekaj drugega. Stvari še niso povsem dorečene, a ideja je taka, da mora biti rdeča nit dolgoročno sodelovanje."

Foto: Žurnal24 Na konferenci sta bila tudi igralca Marcel Rodman in Robert Kristan, ki sta manjkala na prejšnji reprezentančni akciji pred mesecem dni. "Za nas kot igralce je to nek nov začetek. Ta turnir bo služil temu, da najdemo sami sebe. Začenjamo od začetka, sicer se pa poznamo, tako da to ni nič novega," je dejal Rodman.

"Ne bi šel v to, kaj se je dogajalo prej. A mislim, da je to velika pozitivna stvar za reprezentanco in za slovenski hokej. Zraven so prišli ljudje, ki imajo znanje, voljo in izkušnje. To nas lahko pripelje zelo daleč, igralci bomo pri stvari, da bomo lahko igrali samo hokej in se ne bomo obremenjevali z drugimi stvarmi."

Kopitar je številnim novinarjem razgrnil tudi načrte, kako si predstavlja delo v ekipi. Predvsem si želi dolgoročnega dela, omenil je štiriletni mandat, treba bo spet vzpostaviti kult reprezentance, saj so po njegovem mnenju igralci v zadnjem času bolj kot ne to jemali kot obveznost, ne pa čast. Kot prvi cilj je izpostavil nastop na svetovnem prvenstvu spomladi 2011 na Slovaškem, kjer Slovenijo nedvomno čaka trd boj, kot dolgoročnega pa tudi nastop na olimpijskih igrah. "Predlani so se fantje za Hannover zbrali čez noč, pa so bili pol koraka od iger. Sploh si ne predstavljamo, kako bi bilo, če bi reprezentanca igrala na OI. Zakaj pa nam ne bi uspelo?"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.