Kopitar zaman streljal na gol Colorada

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so morali v domači dvorani Staples Center priznati premoč Colorado Avalanche (0:1). ANže Kopitar je proti vratom gostujoče ekipe sprožil tri strele.
Oglej si celoten članek

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je moralo v noči na nedeljo priznati premoč ekipi Colorado Avalanche. To je bilo po podaljšku boljše z 0:1. Edini gol tekme je v tretji minuti dodatnega dela dosegel Jamie McGinn. Slovenec Anže Kopitar je v dresu Kraljev poskusil s tremi streli na gol, a bil neuspešen.

Varlamov zaklenil vrata

Semjon Varlamov se ponoči ni pustil napadalcem Los Angelesa, svoja vrata je zaklenil z 19 obrambami, v svojem tretjem zaporednem nastopu v prvi postavi pa je vknjižil še tretjo zmago. Gre za njegov 12. shutout v karieri in prvega v tej sezoni. Krvnik Los Angelesa je bil Jamie McGinn, ki je zadel v poltretji minuti podaljška. Tokrat je zadel četrtič v sezoni, a prvič za zmago.

"Veste kaj? Varli je takšen že od začetka sezone, vseskozi je osredotočen na svoje tekme, zato s tega stališča sploh nisem presenečen. Soigralci ga podpirajo in pred njim se želijo vedno znova dokazati," je po tekmi menil trener Colorada Patrick Roy. "V svojih igrah želim le najti mrežo, se potruditi maksimalno, da bi zadel. Vratar Los Angelesa je dobro branil, a se je plošček odbil od enega njihovih igralcev in ga presenetil, na mojo srečo je končal v golu. Trdno smo garali vso tekmo, zato sem res vesel zmage," pa je po tekmi dejal strelec zmagovitega zadetka McGinn.

Scrivens nadomeščal Quicka

Na drugi strani je vratar Los Angelesa Ben Scrivens ubranil 32 strelov v svojem šestem nastopu, potem ko je zamenjal poškodovanega Jonathana Quicka. "Težko je zmagati v tej ligi, nič ni podarjeno ali zagotovljeno. Colorado je vreden vsega spoštovanja, gre za odlično ekipo, ki velikokrat najde pot do zmage. Visoko so na lestvici in danes jim lahko le čestitam," pa je po tekmi dejal vratar Los Angelesa Scrivens.

V ostalih tekmah so Boston Bruins po podaljšku premagali Carolina Hurricanes s 3:2, Toronto Maple Leafs so bili po kazenskih strelih z 2:1 boljši od Washington Capitals, Winnipeg Jets pa so morali po kazenskih strelih priznati premoč Minnesota Wild z 2:3. Ostale tekme so se končale v rednem delu. Detroit Red Wings so z 2:4 klonili proti Ottawa Senators, z enakim izidom so Phoenix Coyotes izgubili proti Anaheim Ducks. St. Louis Blues so s kar 6:1 odpihnili Dallas Stars, Philadelphia Flyers pa New York Islanders s 5:2. Montreal Canadiens so bili s 3:2 boljši od Pittsburgh Penguins, San Jose Sharks pa z 2:1 od New Jersey Devils. Nashville Predators so morali New York Rangers priznati premoč z 0:2, Vancouver Canucks pa Chicago Blackhawks z 1:2.

Liga NHL, rezultati:

Boston Bruins : Carolina Hurricanes 3:2*
Toronto Maple Leafs : Washington Capitals 2:1**
Detroit Red Wings : Ottawa Senators 2:4
St. Louis Blues : Dallas Stars 6:1
Phoenix Coyotes : Anaheim Ducks 2:4
Los Angeles Kings : Colorado Avalanche 0:1*
Winnipeg Jets : Minnesota Wild 2:3**
Montreal Canadiens : Pittsburgh Penguins 3:2
Philadelphia Flyers : New York Islanders 5:2
Nashville Predators : New York Rangers 0:2
Vancouver Canucks : Chicago Blackhawks 1:2
San Jose Sharks : New Jersey Devils 2:1

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.