Kopitarjev gol dovolj le za točko

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL izgubilo na domačem ledu po podaljšku z 1:2 proti New Jersey Devils.
Oglej si celoten članek

Edini gol za Kralje je v 35. minuti prispeval slovenski as Anže Kopitar za izenačenje 1:1 in podaljšek. To je bil Kopitarjev že 21. gol v tej sezoni ter 59. točka.

V podaljšku so bi uspešnejši gostje z vzhodne obale Združenih držav Amerike. John Moore je odločilni gol prispeval 16 sekund pred koncem podaljška. Gostje so povedli že v drugi minuti, po vsega 72 sekundah tekme, ko je bil uspešen Tyler Kennedy.

"Vesel sem, da sem dobil priložnost v podaljšku, ko sem igral proti nekaj velikim imenom," je dejal strelec odločilnega zadetka. Branilec Vragov se ne vpiše med strelce prav pogosto, letos ima štiri gole, a je že tri dosegel v podaljšku. Vratarja Jonathana Quicka je premagal, ko je spretno zadrsal za golom in po obratu pomeril iz bližine. Quick je sicer na tekmi ustavil 22 strelov, toliko kot pri zmagovalcih Keith Kinkaid. Los Angeles s 85 točkami ostaja na vrhu pacifiške skupine, Anaheim je drugi s 83.

Derbi St. Louisu

Na preostalih tekmah sobotnega večera v NHL je bilo še nekaj odločitev po dodatnem delu igre. V obračunu po novem vodilnih moštev zahodne konference St. Louisa in Dallasa so do zmage prišli hokejisti St. Louisa, potem ko je Alex Pietrangelo dosegel gol v podaljšku. Za popoln preobrat so poskrbela rdeča krila iz Detroita. Newyorški rangerji so bili še pol minute pred koncem tik pred zmago, toda Brad Richards je najprej dosegel gol za izenačenje, za slabo voljo vratarja gostov Henrika Lundqvista, ki se je sicer izkazal s kar 40 obrambami, pa je nato v podaljšku poskrbel še Darren Helm.

Pri zmagi Buffala se je izkazal mladi novinec, lanski drugi igralec nabora lige Jack Eichel. Najprej je zadel že v rednem delu, potem pa je zapečatil usodo Caroline z zadetkom v podaljšku in tako prvič v karieri poskrbel za gol odločitve v podaljšku. Še nekaj več hokeja so videli gledalci v Sunrisu, kjer je domača Florida po kazenskih strelih premagala Philadelphio. Aleksander Barkov je bil strelec odločilnega. Reilly Smith je za domače dosegel dva gola v rednem delu, veteran Jaromir Jagr pa je prispeval dve podaji.

Brez podaljška ali kazenskih strelov pa se je razpletla tekma v Edmontonu. Za to je poskrbel vratar Arizone Mike Smith, ki si ne bi mogel zamisliti boljše vrnitve po poškodbi: na prvi tekmi po 40 izpuščenih zaradi operacije poškodovane mišice je namreč spravljal domače v obup in tkemo končal brez prejetega zadetka, s kar 44 obrambami. Zanj je bil to že 29. "shutout" v karieri. "Lepo se je bilo vrniti. Dolgo me ni bilo in če bi izbiral, ne bi moglo biti bolje," se je veselil Smith.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - New Jersey Devils 1:2 (podaljšek)
Anže Kopitar gol za izenačenje 1:1 za LA Kings.

Boston Bruins - New York Islanders 3:1
Detroit Red Wings - New York Rangers 3:2 (podaljšek)
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 4:0
Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 3:2
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes 0:4
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 3:2 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Minnesota Wild 1:4
Florida Panthers - Philadelphia Flyers 5:4 (kazenski streli)
Dallas Stars - St. Louis Blues 4:5 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Nashville Predators 4:2
San Jose - Washington Capitals 5:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.