Kopitarjev kolega za golf prinesel finale zahoda

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Branilci Stanleyjevega pokala Los Angeles Kings so na odločilni sedmi tekmi doma premagali San Jose Sharks in se še drugič zapored uvrstili v finale zahodne konference, kjer jih čaka boljši v paru med Detroit Red Wings in najboljšo ekipo rednega dela Chicago Blackhawks (2:1). Oba zadetka je v drugi tretjini dosegel Justin Williams.
Oglej si celoten članek

Los Angeles Kings so preživeli furiozen nalet San Jose Sharks v zaključku odločilne sedme tekme konferenčnega polfinala, moštvo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja pa je uspelo zadržati prednost iz druge tretjine. Hrušičan je na ledu preživel 22 minut, bil pa je podajalec pri drugem zadetku.

Junak srečanja je bil Justin Williams, tudi lani obiskovalec Kopitarjevega dobrodelnega turnirja v golfu na Bledu, ki je za kralje dvakrat zadel v drugi tretjini, za morske pse pa je v tretji tretjini v polno meril Dan Boyle

Branilci naslova lige NHL so pred domačimi gledalci nepremagani že celotno končnico, natančneje 14 tekem. Po prvi tretjini brez zadetkov so Kings ušli na dva gola razlike, ko je Williams najprej zadel z igralcem več na ledu, nato pa tri minute kasneje po akciji Kopitarja in Slave Vojnova zadel še enkrat.

Mož za sedme tekme

Williams je z dvema zadetkoma poskrbel za nov mejnik v ligi NHL. Četrtič je zaigral na sedmi tekmi končnice in prav na vsaki od teh zadel. Vpisal je devet točk (pet golov in štiri podaje).

"Vsekakor uživam v situacijah, ko sem pod pritiskom. Vem, da vsi v slačilnici uživajo. Ponosni smo nase, da smo ekipa, ki se ne boji pritiska, zavedamo se, da bomo nekaj naredili. Šli smo že skozi to in vemo, da to lahko storimo," je po tekmi razložil Williams, ki je oba gola zabil v razmaku slabih treh minut.

Spektakularni Quick zadržal nalet

Z golom Boyla so Sharks znižali po dobrih petih minutah zadnje tretjine in pritiskali na domače moštvo vse do konca, toda takrat je svojih nekaj minut dočakal vratar Jonathan Quick, ki je z nekaj spektakularnimi obrambami ustavil hokejiste San Joseja in branilcem naslova prinesel uvrstitev v konferenčni finale.

Foto: Reuters Kopitar Quick Burns Los Angeles Kings San Jose Sharks NHL Njegov kolega Antti Niemi, morski psi so ostali brez tretje uvrstitve v konferenčni finale v zadnjih štirih letih, je denimo zbral le 16 obramb. V finalu zahodne konference se bo Los Angeles pomeril z zmagovalcem dvoboja med Chicago Blackhawks in Detroit Red Wings, kjer je izid v zmagah izenačen na 3:3. 

"Mislili smo, da lahko pridemo in ukrademo tekmo. Igrali smo s srcem in to je vse kar lahko zahtevamo drug od drugega. Jonathan Quick je res fantastičen vratar ... Res smo se zabavali. Žalostno je, ker je konec, saj smo res uživali. Težka pot za konec je," pa je po tekmi dejal kapetan San Joseja Joe Thornton.

Sharks imajo temelje za naprej

Kljub izpadu pa je bil s predstavo svojih igralcev zadovoljen trener Todd McLellan"Način kako so se povezali kot ekipa, kako so igrali drug za drugega je izjemen. To je odličen znak za našo organizacije. Mislim, da imamo nekaj za graditi naprej."

V vzhodni konferenci sta znana že oba finalista. Za preboj v finale lige NHL se bosta merila Boston Bruins in Pittsburgh Penguins.

Liga NHL, konferenčni polfinale, rezultat:

Zahod

LOS ANGELES KINGS : San Jose Sharks 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) /4:3/
Williams (25, 28); Boyle (46)

/X:Y/ – rezultat v zmagah, igrali so na štiri
AB – ekipa, ki je napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.