Kopitarjev trojček zadetkov

Foto: Žurnal24 Anže Kopitar je v lanski sezoni na 82 tekmah zbral 81 točk, letos pa na 75 tekma
Anže Kopitar je ob sinočnji zmagi moštva Los Angeles Kings v ligi NHL nad Columbusom s 4:2 prispeval kar tri zadetke: dva v prvi in enega v drugi tretjini. To je njegov drugi hat-trick v karieri.
Oglej si celoten članek

"Po tisti v Detroitu je Kopi znova odigral zelo dobro tekmo. Občudujem njegovo obvladovanje ploščka in igro za golom pri drugem zadetku. Na pritisk se zelo dobro odzove. Nasploh je odigral zelo, zelo dobro,“ je Kopitarja pohvalil trener Terry Murray. Na spletni strani moštva so poročilo o tekmi naslovili kar z Anže Veliki, espn.com pa ga je poimenoval kar Ubijalec.

Anže Kopitar je drugič v karieri na eni tekmi dosegel tri zadetke, vratar Jonathan Bernier pa je obranil 32 strelov za zmago LA Kings s 4:2 in sedmi zaporedni poraz Columbusa. "Dvorana in vse v okrog nje je lepo,“ je ob gostovanju v Columbusu, kjer se več kot očitno počuti izvrstno, dejal slovenski reprezentant, ki je v letošnji sezoni zabil že 24 golov. Moštvo Blue Jackets je njegova redna stranka – v devetih tekmah je Hrušičan Columbusu natresel osem golov in primaknil pet učinkovitih podaj. "Že ko sem kot novinec prvič zaigral v Columbusu, sem se v tukajšnji dvorani počutil odlično. Nekateri večeri na ledu pa so pač uspešnejši kot drugi,“ je povedal Kopitar, ki je svoj prvi hat-trick v karieri dosegel leta 2009 proti Dallasu. Tokratnega tretjega pa je zabil neposredno po prihodu s kazenske klopi, ko ga je domisleno našel Dustin Brown.

Anžetov trojček si oglejte v videu!

Justin Williams je prispeval zadetek in dve podaji, Drew Doughty pa dve asistenci za Kings, ki v Pacifiški diviziji ostajajo v dirki za končnico. Trenutno so tretji za San Josejem in Dallasom.

Liga NHL:

Columbus Blue Jackets : Los Angeles Kings 2:4
Brassard, Upshall; Kopitar 3, Williams

New York Islanders : Boston Bruins 4:2
Grabner, Hillen, Moulson, Parenteau; Chara, Horton

Washington Capitals : Carolina Hurricanes 2:1
Hendricks, Ovečkin; Ruttu

Detroit Red Wings : Edmonton Oilers 2:1*
Dacjuk, Lidstrom; Jones

Atlanta Trashers : New Jersey Devils 2:3*
Byfuglien, Wheeler; Kovalčuk, Zajac 2

Tampa Bay Lightning : Ottawa Senators 1:2
St. Louis; Butler, Spezza

Dallas Stars : Minnesota Wild 4:0
Benn, Daley, Ribeiro, Wandell

Colorado Avalanche : Anaheim Ducks 2:6
Jones, O'Reilly; Getzlaf, Koivu, Perry, Ryan, Sexton, Winchester

* po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.