Kopitarjev zadetek za zmago

Foto: Žurnal24
Hokejisti Los Angeles Kings so tudi po zaslugi zadetka Anžeta Kopitarja v prvi tretjini na gostovanju premagali Anaheim s 3:2 in dosegli pomembni točki v boju za mesta, ki vodijo v končnico.
Oglej si celoten članek

Los Angeles Kings so z zmago nad Anaheimom skočili na šesto mesto zahodne konference, Anže Kopitar pa je z zadetkom za vodstvo z 2:1 v prvi tretjini v letošnji sezoni zbral že 56 točk (18 golov in 38 podaj). Kralji so se specializirali za zmage z golom razlike, saj so kar sedem od zadnjih desetih gostujočih tekem dobili z minimalno razliko.

Strelec odločilnega gola za zmago Kraljev v 99. medsebojnem obračunu večnih tekmecev in ostrem boju za nastop v končnici prvenstva je bil Willie Mitchell v zadnji tretjini, ki je dosegel šele svoj drugi zadetek to sezono in prvega po lanskem oktobru.

Z zmago so Kralji prehiteli Račke v boju za končnico zahodne konference. Vratar kraljev Jonathan Quick je obranil 25 strelov, na drugi strani ledu pa je Curtis McElhinney zaustavil 15 strelov proti svojim vratom, a to ni preprečilo še četrtega zaporednega poraza hokejistov Anaheima.

Ottawa Senators so s 5:1 premagali Florida Panthers in tako le končali niz desetih zaporednih porazov v domači dvorani. Bobby Butler je za zmago zadel dvakrat, vratar Craig Anderson pa je obranil 23 strelov. Colorado Avalanche pa so doma z 1:5 izgubili proti Edmonton Oilers, pri katerih se je izkazal novinec Taylor Hall z golom in podajo, vratar Devan Dubnik pa je zbral 38 obramb. Edini gol za gostitelje je dosegel Milan Hejduk.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.