Kopitarjevi Kralji ugnali najboljše moštvo Zahoda

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kralji Anžeta Kopitarja premagali Minnesoto.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doma z 2:1 premagali Minnesoto Wild, slovenski zvezdnik domačih Anže Kopitar pa se ni vpisal med podajalce ali strelce. V 23 minutah in 27 sekundah na ledu je trikrat sprožil na gol tekmecev.

Goste je v vodstvo v 14. minuti druge tretjine srečno popeljal Marcus Foligno, ki ga je po strelu soigralca Matta Dumbe zadel plošček, spremenil smer in končal v mreži. A že minuto in 18 sekund pozneje je izenačil Phillip Danault. Temu je vratar Kaapo Kahkonen ubranil prvi strel, a je napadalec prišel do odbitka in ga spravil za hrbet Finca.

V deseti minuti zadnjega dela igre je končni izid postavil Brendan Lemieux, ki se je vrnil po petih tekmah prepovedi igranja, potem ko je bil kaznovan, ker je med pretepom na ledeni ploskvi ugriznil napadalca Ottawe Bradyja Tkachuka. Lemieux je bil najspretnejši v gneči pred golom Minnesote. Ta je ob koncu z igralcem več pritiskala za izenačenje, a so Kings vzdržali vse nalete.

Minnesota je sicer točkovno najboljša ekipa zahodne konference. Zbrala je 39 točk in ima le točko manj kot na Vzhodu Florida, Washington in Toronto. Los Angeles je doslej zbral 28 točk in je 12. na Zahodu.

Trener kraljev Todd McLellan je po tekmi spregovoril tudi o Kopitarju: "Kopiju morda trenutno ne gre tako, kot bi si želel, toda vrednost, ki jo prinaša, resnično cenimo in tudi soigralci."

V Staples Centru se je tako končal niz zmag Minnesote, ki je pred prihodom v Los Angeles vpisala osem zmag po vrsti. Eden izmed ključnih mož kraljev je bil vratar Jonathan Quick, ki je ubranil 30 strelov gostov.

Na preostalih tekmah je Ottawa Senators s 4:0 odpravila aktualne prvake Tampa Bay Lightning. Senatorji so zmagali tudi po zaslugi Tkachuka, ki je v ligi NHL prišel do svojega prvega hat-tricka. 

Nadaljuje se rezultatska kriza kanadske ekipe Edmonton Oilers, ki je morala doma priznati premoč ekipi Carolina Hurricanes z 1:3. Naftarjem ne gre in ne gre. Edmonton je tako izgubil še peto tekmo po vrsti, čeprav ima v svojih vrstah dva najboljša strelcalige  Leona Draisaitla in Connorja McDavida.

"Dopustili smo preveč priložnosti, oni pa so jih rešili nekaj preveč," je bil razočaran McDavid. Najboljša napadalca v ligi sta skupaj sprožila šest strelov proti vratom in bila neuspešna. Oba sta v tej sezoni zbrala po 45 točk, le točko manj ima Aleksander Ovečkin, ki je za zmago Washingtona proti Buffalu prispeval podajo.

Izidi:
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning     4:0
St. Louis Blues - Montreal Canadiens      4:1
Buffalo Sabres - Washington Capitals      2:3 (kazenski streli)
Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks  5:4
Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks       1:0
New York Islanders - New Jersey Devils    4:2
Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers     3:5
Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets    4:5 (podaljšek)
Calgary Flames - Boston Bruins            2:4
Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes     1:3
Los Angeles Kings - Minnesota Wild        2:1
San Jose Sharks - Dallas Stars            2:1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.