Kopitarjevi premagali še zvezde iz Dallasa

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Anže Kopitar je prvič v sezoni ostal brez točke v statističnih podatkih, a so Los Angeles Kings na domačem ledu dvorane Staples Center vseeno premagali Dallas Stars. Na tekmi je padel le en gol. V 56. minuti ga je prispeval Jack Johnson.
Oglej si celoten članek

Kralji so na tekmi le našli vrzel v sicer trdni obrambi Dallasa in slavili domačo zmago ter četrto zapored. Junak tekme je bil znova odlični domači vratar Jonathan Quick, ki je ubranil vseh 28 strelov na gol gostujočega moštva in vpisal svoj že tretji zaporedni shutout, kar v zgodovini moštva iz Los Angelesa še ni uspelo nobenemu čuvaju mreže. Quick je tako 17. v svoji karieri na ledenih ploskvah NHL ohranil mrežo nedotaknjeno.

Quick, ki je ob odlični obrambi zaslužen, da so kralji na zadnjih desetih tekmah prejeli le šest zadetkov, je tako že 188 minut in deset sekund ohranil mrežo nedotaknjeno. Prejšnji rekord 184,55 minute je držal Rogie Vachon daljnega leta 1975. Hrušičan Anže Kopitar na svoji 400. tekmi v ligi NHL ni dosegel točke, kar se mu je zgodilo prvič v sezoni. Slovenski hokejski zvezdnik v 21 minutah na ledu sicer ni niti enkrat streljal v okvir vrat.

Prvi poraz Detroita zelo boleč
Na preostalih 13 tekmah velja izpostaviti visoko zmago hokejistov Washington Capitals, ki so s kar 7:1 doma ugnali Detroit Red Wings. Mike Green in Matthieu Perreault sta vsak zadela po dva gola, Green pa je prispeval še dve podaji in tako vpisal kar štiri točke. Washington po tej tekmi ostaja edino še neporaženo moštvo v ligi NHL. Poseben mejnik je vpisal hokejist Detroita Nicklas Lidstrom, ki je igral na svoji 1500. tekmi

Moštvo Chicago Blackhawks je doma izgubilo po kazenskih strelih proti ekipi Colorado Avalanche s 4:5. V Pittsburghu pa je Jordan Staal zadel dvakrat in vpisal svoj že stoti zadetek v karieri v ligi NHL za tretjo zaporedno zmago pingvinov, ki so s 4:1 odpravili New Jersey Devils.

Liga NHL, Izidi:
Los Angeles Kings : Dallas Stars 1:0
(Anže Kopitar se ni vpisal v strelsko statistiko Kings)

Calgary Flames : Nashville Predators 0:2

Vancouver Canucks : Minnesota Wild 3:2 (podaljšek)

Boston Bruins : San Jose Sharks 2:4

Montreal Canadiens : Toronto Maple Leafs 4:5 (podaljšek)

Ottawa Senators : Columbus Blue Jackets 4:3

Philadelphia Flyers : St. Louis Blues 2:4

Pittsburgh Penguins : New Jersey Devils 4:1

Washington Capitals : Detroit Red Wings 7:1

Winnipeg Jets : Carolina Hurricanes 5:3

Tampa Bay Lightning : Buffalo Sabres 3:0

Chicago Blackhawks : Colorado Avalanche 4:5 (kazenski streli)

Florida Panthers : New York Islanders 4:2

Edmonton Oilers : New York Rangers 2:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:09 23. Oktober 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870<br /><br />Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.