Kopitarjevi rablji na dopust

Foto: Žurnal24 Chicago je na četrti tekmi pometel z Vancouvrom in se uvrstil med štiri najboljš
Hokejisti Chicaga so v 6. tekmi 2. kola končnice lige NHL na gostovanju premagali Vancouver Canuck s 5:1 in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah uvrstili v konferenčni finale.
Oglej si celoten članek

Sanje hokejistov Vancouvra o napredovanju v konferenčni finale severnoameriške lige NHL so se končale na šesti tekmi končnice s Chicagom. Vancouver, ki je v prvem kolu izločil Anžeta Kopitarja in Los Angeles Kings, je moral na svojem ledu priznati premoč tekmecem z 1:5, skupno je Chicago slavil s 4:2 v zmagah.

Začetek konca je bila druga tretjina. Takrat sta Troy Brouwer in Kris Versteeg zadela v razmaku 36 sekund, za nameček pa je Dave Bolland ob koncu drugega dela zadel, ko je imela njegova ekipa na ledu celo igralca manj. Čeprav so domači na začetku zadnjega dela znižali na 1:3, zadel je Shane O'Brien, poraza niso mogli preprečiti. Kajti Patrick Kane in Dustin Byfuglien sta ponovila vajo in sredi zadnjega dela dosegla dva gola, med katerima je preteklo le 35 sekund, s tem pa tudi dokončno zapečatila usodo domačih.

V finalu zahodne konference se bodo hokejisti Chicaga pomerili s prvimi nosilci v končnici, hokejisti San Joseja. Moštvo Canucks je svojo pot v končnici tretjič v zadnjih štirih sezonah končalo v drugem krogu. Ekipa iz Vancouvra je v konferenčnem finalu nazadnje igrala leta 1994.

"Bollandov gol na koncu druge tretjine je bil temelj za zmago. Dobili smo spodbudo in samozavestno smo nadaljevali v zadnji tretjini," je po tekmi dejal kapetan zmagovalnega moštva Jonathan Toews, ki je k uspehu prispeval podajo za Kanov gol in niz tekem, na katerih je dosegel vsaj točko, podaljšal na devet. Oba vratarja, Antti Niemi pri Chicagu in Roberto Luongo pri domačih, sta tekmo končala s 30 obrambami.


Liga NHL, 2. kolo:

- zahod:
Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks 1:5 /4:2/

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.