Kopitarju 600. točka v ligi NHL

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kralji iz Los Angelesa so doživeli neprijeten poraz v boju za končnico. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar in druščina so dvoboj z Vancouvrom dobro začeli, toda po golu Mariana Gaborika v 24. sekundi druge tretjine povsem popustili v zadnji. Gostje so na koncu slavili s 4:1, dva zadetka so dosegli v prazno mrežo.
Oglej si celoten članek

Anže Kopitar je s podajo Marianu Gaboriku vpisal svojo 600. točko v ligi NHL. Na 672. tekmah je zbral 216 golov in 384 podaj, trenutno pa je slovenski as že na 299. mestu po številu točk v zgodovini najmočnejše lige na svetu. Na večni lestvici je pred njim le 34 aktivnih hokejistov, ki nastopajo v ligi NHL.

Kralji iz Los Angelesa, ki so branilci naslova, so si s porazom sicer nekoliko poslabšali možnosti za uvrstitev v končnico. "Nikjer ne piše, da imaš zagotovljen nastop v končnici. Priboriti si ga moraš. Velikokrat smo v tem letu že zaostajali, a še vedno smo gospodarji položaja," je razmišljal domači kapetan Dustin Brown.

Izidi:
Minnesota Wild : St. Louis Blues 6:3
Calgary Flames : Columbus Blue Jackets 2:3 (podaljšek)
Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 1:4
Florida Panthers : Boston Bruins 2:1 (kazenski streli)
Ottawa Senators : Toronto Maple Leafs 5:3
Montreal Canadiens : San Jose Sharks 2:0
New Jersey Devils : New York Islanders 0:3
Carlina Hurricanes : New York Rangers 2:3 (kazenski streli)
Winnpieg Jets : Washington Capitals 3:0
Nashville Predators : Buffalo Sabres 3:0
Dallas Stars : Chicago Blackhawks 4:0
Arizona Coyotes : Pittsburgh Penguins 1:3
Edomonton Oilers : Philadelphia Flyers 5:4 (podaljšek)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.