Kopitarju godi Blues

Foto: Profimedia
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na torek odigrali štiri tekme.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Los Angeles Kings se bodo nekoliko mirneje odpravili na enajstdnevni tekmovalni premor, potem ko so na domačem ledu po preobratu s 4:3 premagali St. Louis Blues. Vratar Jonathan Quick je zaustavil 33 strelov, z golom, svojim 12. to sezono, ter podajo se je izkazal tudi kapetan Kraljev, Anže Kopitar.

Quick je v Staples Cnetru prišel do svoje 302. zmage v karieri, s čimer je četrti najboljši med ameriškimi vratarji. "Gre za simpatičen mejnik, a v resnici mi le skušamo spet ujeti svoj ritem in se vrniti v bitko za končnico," je po tekmi dejal Quick.

Kralji so v soboto kar z 1:7 izgubili proti Colorado Avalanche, v prvi tretjini pa so proti St. Louisu zaostajali z 0:2. Tekmo so izenačili pri 3:3, preden jih je sredi tretje tretjine branilec Paul LaDue popeljal v vodstvo. Kralji so prvič po 28. oktobru lani prišli do zmage, potem ko so med tekmo zaostajali za dva zadetka.

"Morda nam ni uspel takšen začetek, kot smo si ga želeli, a smo udarili nazaj in si priborili zmago," je po tekmi dejal Kopitar, ki je k zmagi prispeval zadetek in podajo, še petič zapored pa je proti St. Louis Blues dosegel vsaj točko. "Četudi smo v prvi tretjini zaostajali, smo si vseeno priigrali kar nekaj priložnosti, le ni nam jih uspelo izkoristiti. A verjeli smo vase, vztrajali in uspelo nam je delo opraviti do konca," je še dejal slovenski zvezdnik lige NHL.

Tudi Tyler Toffoli je k zmagi prispeval gol in podajo, z dvema podajama se je pri Kraljih izkazal tudi Brendan Leipsic. Za goste, ki so pred tem dobili sedem od 11 tekem v gosteh, so zadeli Mackenzie MacEachern, Oskar Sundqvist in Ryan O'Reilly.

Kralji bodo zdaj počivali do 2. februarja, vmes bo premor za tekmo zvezd All-Star, nov cikel šestih zaporednih gostovanj pa bodo začeli v New Yorku, ko bodo gostovali pri Islanders.

Izjemno Dončiću je naposled uspel tudi ta dosežek

NHL, izidi:

Los Angeles Kings - St. Louis Blues 4:3
Anže Kopitar 1 gol in podaja v 23:58 minute za LA Kings.

Colorado Avalanche - Nashville Predators 1:4
Vegas Golden Knights - Minnesota Wild 2:4
Florida Panthers - San Jose Sharks 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.