Kopitarju točka, Kraljem ničla v Ottawi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Los Angeles Kings so vpisali še drugi zaporedni poraz v severnoameriški hokejski ligi. Po neuspehu po podaljšku v Buffalu so kralji izgubili tudi v Ottawi, kjer so domači Senators slavili s 5:3.
Oglej si celoten članek

Slovenski as Anže Kopitar se ni vpisal med strelce, v statistiko je vknjižil dva strela v okvir vrat. Točko je osvojil kot podajalec pri zadetku za 3:4.

Hokejisti iz Kalifornije so bolje začeli, vodstvo 1:0 so si zagotovili v 15. minuti obračuna, ko je zadel Jamie McBain. Nato pa je sledila porazna druga tretjina, ko so v dvanajstih minutah domači kar štirikrat zatresli mrežo gostujočega moštva, zadeli so Mike Hoffman, Kyle Turris, Erik Karlsson in še enkrat Hoffman. Dobri dve minuti pred koncem druge tretjine je Tyler Toffoli ob power playu znižal na 2:4.

Kralji so v zadnji tretjini, v 50. minuti tekme, znižali na 3:4. Po odbitku je Kopitar podaljšal do Milana Lučića, ki je našel Jaka Muzzina. Ta ni okleval in je vratarja domačih ukanil s četrtim golom v sezoni. Vendar pa podaljška in s tem vsaj točke ni bilo. Izid je nekaj več kot dve minuti kasneje postavil Mika Zibanejad.

Kljub še drugemu porazu po vrsti ostajajo hokejisti iz Los Angelesa trdno v vodstvu v pacifiški skupini zahodne konference lige NHL. Na 30 tekmah so zbrali 19 zmag, devet porazov in dva poraza po podaljšku za 40 točk. Prvi izzivalci v tihomorski diviziji zaostajajo za deset točk, 30 točk si delijo Arizona, Edmonton in Vancouver.

Kralji bodo kanadsko turnejo nadaljevali v noči na petek pri vodilni ekipi atlantske skupine Montrealu, nato pa jih v noči na nedeljo čaka še gostovanje pri Torontu.

Liga NHL, izidi:

Ottawa Senators : Los Angeles Kings 5:3
Anže Kopitar: podal za delni izid 3:4 za LA Kings

Boston Bruins : Edmonton Oilers 2:3*
Columbus Blue Jackets : Tampa Bay Lightning 1:2
Detroit Red wings : Buffalo Sabres 1:2
Pittsburgh Penguins : Washington Capitals 1:4

* - podaljšek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.