Koprčani so se izvlekli v 94. minuti

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nogometaši Luke Koper in Gorice so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije remizirali z izidom 1:1 (0:0).
Oglej si celoten članek

Koprčani so si po štirih porazih, ko so morali priznati premoč Celju, Mariboru, Olimpiji in Rudarju, oddahnili, saj so v nadaljevanju premagali Krko, tokrat pa v zadnjih minutah tekme iztržili še remi.

Na domačem igrišču jih je pričakala Gorica, ki je jeseni z Bonifike že odnesla polno bero točk. Goriška zasedba v nadaljevanju sezone še ni okusila grenkobe poraza. Primorci so neodločenima rezultatoma proti Zavrču in Domžalam dodali še zmago proti Krškemu, a tokrat niso mogli računati na pomoč Sandija Arčona in Marshala Johnsona, Koprčani pa so pogrešali Antonia Pavića.

Primorski derbi se je začel v merjenju moči bolj na sredi igrišča. Po nekaj manj nevarnih visokih predložkih v kazenski prostor gostov, so slednji vseeno prvi resneje zapretili. V 13. minuti je po polprotinapadu streljal, sicer Koprčan v vrstah gostov, Andrej Kotnik, a je strel z dobro obrambo zaustavil Vjekoslav Tomić. V 30. minuti je po gostujočem kotu Matija Škarabot meril v zunanji del mreže, tri minute kasneje pa je Kotnik nevarno podal pred Tomičeva vrata, po veliki gneči in dobrem posredovanju Tomića pa je ostalo pri začetnem izidu.

V 40. minuti je sledil hiter protinapad boljših gostov, Škarabot pa je z glavo sam z osmih metrov streljal preko gola. Šele v 43. minuti so resneje zapretili tudi domači, a je dober udarec Lea Štulca s 25 metrov zanesljivo zaustavil Sorčan.

Novogoričani so danes lovili še stoti zadetek v mreži Kopra. Vrtnice so na 72 ligaških tekmah v koprsko mrežo zabile 98 zadetkov, prejele so jih osem manj. In v 53. minuti so se preko Mihe Gregoriča stotici povsem približali. Za 99. gol in prvega na tekmi je goriški nogometaš poskrbel po strelu in odbiti žogi od Andreja Kotnika. Sinje-modri, ki so na 37 gostovanjih na Bonifiki ob 12 remijih doživeli 16 še porazov, so na Obali naskakovali še deseto gostujočo zmago nad Koprom, kar pa jim z golom Gregoriča ni uspelo.

Koprčani so namreč obupano lovili gol priključka, poskušali z visokimi predložki pred vrata gostov, preko Marina Jurine pa jim je v sodnikovem dodatku uspelo iztržiti točko. Po prostem strelu z desne, potem ko je v zadnjih izdihljajih tekme prekršek storil Bede Amarachi Osuji, in nekaj odbitih žogah, je Jurina s polvisoko žogo v gneči pred golom zadel za izenačenje in veselje domačih navijačev. Gorica je tako zadržala četrto mesto na lestvici, Koper pa šesto.

V 27. krogu bodo Koprčani 3. aprila gostovali v Zavrču, Gorica pa bo dan prej gostila Maribor.

Prva Liga TS, 26. krog:

Luka Koper : Gorica 1:1 (0:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.