Koprivec: "To so sanje"

Foto: Žurnal24 Jana Koprivca selektorjevo oko ni spregledalo. (Foto: fotosi.si)
Jan Koprivec, 22-letni čuvaj mreže Udineseja, je eden od treh mladih moči, ki jih je v izbor igralcev za tekmi s Ferskimi otoki in Estonijo uvrsti selektor Matjaž Kek.
Oglej si celoten članek
Varovancem Matjaža Keka je uspelo že drugič zapored razprodati Stožice (prvič otvoritev proti Avstraliji), tokrat pa to dejstvo pomeni toliko več, saj v goste prihaja manj atraktivna ekipa Ferskih otokov. Tako bo za Slovenijo tokrat navijalo nekaj več kot 15 tisoč gledalcev, zaenkrat ostaja neprodanih le nekaj vstopnic v Poslovnem klubu NZS. Slovenija in Ferski otoki se bodo pomerili v petek ob 20:45, s prenosom na TV Slovenija 2.

"To so sanje. Vsak rad zastopa državo. Bil sem presrečen in presenečen, ko sem dobil poziv," pravi mladi vratar Jan Koprivec, ki je kariero začel v Kopru. Leta 2007 se je preselil na italijanski jug, najprej h Cagliariju. Pred dvema letoma se je pomaknil precej severneje, k Udineseju. Videmski klub ga je v lanski sezoni odstopil drugoligašu Gallipoliju, kjer je Primorec nanizal enajst nastopov, za kaj več pa se mu je po robu postavila poškodba.

V letošnji sezoni je član prve ekipe Udineseja in rezerva Samirju Handanoviću. "O njem vse najboljše. Dobro se razumeva, tekmujeva in sodelujeva. Čim več skušam 'ukrasti' od njega, ko ga vidim braniti ali delati vratarske vaje," je nad prvo varovalko slovenske mreže navdušen njegov mlajši kolega, ki ni preveč razočaran, ker ga Matjaž Kek ni popeljal na SP v JAR.

"Mislim, da so na SP zasluženo odpotovali ostali trije vratarji, ker so bili že prej skupaj. Že tedaj je bilo zame nekaj neverjetnega, da me je selektor Kek uvrstil med 30 igralcev," se ne obremenjuje Koprivec in pred tretjo in četrto slovensko tekmo v kvalifikacijah za EP 2012 napoveduje: "Gostovanje v Estoniji bo zelo težko. Kljub temu mislim, da bi morali osvojiti vsaj štiri, če ne šest točk."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.