Koren in Stevanović strelca

Foto: Žurnal24 Bo zadetek Daliborju Stevanoviću omogočil več minut na igrišču? (Foto: MC NZS.si
Od legionarjev sta minuli konec tedna zadela Dalibor Stevanović in Robert Koren. Matjaž Kek se je zagotovo razveselil povratnika po poškodbi Nejca Pečnika, ki je spet zaigral za Nacional.
Oglej si celoten članek

Anglija
Od Slovencev na delu v tujini se je tokrat v središču znašel Robert Koren, ki je ob zmagi Hull Cityja v gosteh nad Norwichem v osmem kolu druge angleške lige zabil za vodstvo z 1:0. Kapetan slovenske reprezentance je bil natančen v 83. minuti, ko je zadel po odbitem strelu Andyja Dawsona. Hull je zmagal z 2:0 in se po marcu lani prvič veselil uspeha v gosteh. Newcastle je izgubil proti Stoku, Harisa Vučkića pa ni bilo v ekipi.

Italija
V Italiji je bil za Slovence najzanimivejši včerajšnji obračun Palerma in Lecceja. Josip Iličić je začel v prvi postavi domačih in se po slabšem prvem polčasu le prebudil. Ob zaostanku njegove ekipe z 0:2 se je znašel iz oči v oči z gostujočim vratarjem, ki je njegov strel ubranil, a je Mauricio Pinilla odbitek pospravil v mrežo za 1:2. V nadaljevanju je od 55. minute zaigral tudi Armin Bačinović in zelo solidno opravil svoje delo. Samir Handanović je v Genovi proti Sampdorii mrežo ohranil nedotaknjeno, kar je zadostovalo za prvo točko Videmčanov. Jana Koprivca ni bilo v kadru. Chievo je z 0:1 izgubil z Laziem. Boštjan Cesar je igral vso tekmo, Bojan Jokić (oba Chievo) je ostal na klopi. Jasmin Handanović je ob zmagi Empolija nad Grosettom v drugi ligi branil vso tekmo.

Ostale lige

Nacional je remiziral s Sportingom iz Lizbone. Nejc Pečnik je začel srečanje in na prvenstveni tekmi zaigral prvič po zloglasni poškodbi na SP. Na igrišču je bil do 72. minute. Rene Mihelič je na travnik prikorakal v 66. minuti. Dejan Školnik je odigral celo tekmo. Branka Ilića ni bilo v postavi moskovske Lokomotive, prav tako ne Andraža Kirma pri Wisli iz Krakova. Kapfenberg je v Avstriji izgubil proti Rapidu z 2:3, Matej Mavrič je bil na igrišču vseh 90 minut. Wiener Neustadt je proti Innsbrucku remiziral 0:0. Za moštvo iz okolice Dunaja je Sašo Fornezzi branil vseh 90 minut, za Innsbruck pa je Miran Burgič igral do 62. minute.

Nemčija
Köln je s Hoffenheimom remiziral 1:1. Mišo Brečko je igral celo tekmo, Milivoje Novaković (oba Köln) pa je sedel na klopi. V drugi ligi je Rok Kronaveter za Energie Cottbus, ki je doma z 0:1 izgubil proti berlinski Herthi, igral od 32. minute. Greuther Fürth je z 1:0 premagal Ingolstadt. Matjaž Rozman je obsedel na klopi, Kevina Kampla ni bilo v ekipi. Goran Šukalo je za Duisburg proti Union Berlinu – njegovo moštvo je klonilo z 0:2 – odigral vseh 90 minut.

Francija

Auxerre Valterja Birse nadaljuje z zbiranjem remijev, tokrat je odigral 2:2 z Nancyjem. Birsa je igral do 71. minute, njegovo moštvo pa je na 17. mestu.

Nizozemska
V nizozemskem prvenstvu se je izkazal Dalibor Stevanović, ki je ob zmagi Vitessa nad Excelsiorjem (2:0) v gosteh zabil prvi gol. Aleksander Radosavljević je za Ado odigral celotno srečanje, njegovo moštvo pa se je veselilo tretje zmage v sezoni. Žrtev je bil Heracles. Groningen je remiziral na gostovanju pri PSV, Tim Matavž je odigral vso tekmo. V drugi ligi je bila Sparta boljša od Eindhovna s 3:1, Aleksander Šeliga pa je dvoboj presedel na klopi.

Belgija
Gent je z 2:0 premagal Sint Truiden, Marko Šuler je odigral vso tekmo, Matija Škarabot je bil na klopi, Zlatana Ljubijankića pa ni bilo v moštvu. Cercle Brugge je premagal Kortrijk z 2:1, Dejan Kelhar je obsedel na klopi.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.