Koren pred TdF: "Upam na etapno zmago"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V soboto se začne najbolj prestižna kolesarska dirka na svetu, sloviti Tour de France. Na startu sta tudi dva Slovenca - Jani Brajkovič in Kristijan Koren.
Oglej si celoten članek

Na Korziki se bo v soboto začela prestižna kolesarska dirka po Franciji, na kateri bosta četrtič nastopila tudi Slovenca Jani Brajkovič v majici kazahstanskega moštva Astana in Kristijan Koren za italijansko ekipo Cannondale. Koren upa, da bo letos dobil priložnost, da se vplete v boj za zmago na kakšni od etap slovite dirke.

Prvo ime ekipe moštva Cannondale je Slovak Peter Sagan. "Naloga je že jasna, kakor že vse etapne dirke ali pa kar sem dirkal skupaj s Saganom, to je pomagati. Je prvi favorit v ekipi, glavna violina in vse se bo odvijalo okrog njega. Tudi jaz grem na dirko s tem v mislih, ne s figo v žepu, da bom kaj zase naredil. Kar mi bo rekel športni direktor, to bom maksimalno poskusil narediti. Vem, kakšne cilje ima Sagan, saj se sami med sabo slišimo. Moja naloga je, da mu pomagam dobiti zeleno majico najboljšega po točkah. Upam, da bo doživel to čast in da bo že v prvih nekaj dneh dirke oblekel tudi rumeno majico vodilnega. Pred nami je kar nekaj etap, tako da bom dobil gotovo tudi jaz kakšen dan priložnost v kakšnem daljšem begu ter se potem na koncu pomeriti za etapno zmago," še pred odhodom na svoj četrti Tour razmišlja Koren, ki se je v ponedeljek v Ljubljani udeležil novinarske konference Kolesarske zveze Slovenije ob zmagoslavju gorske kolesarke Tanje Žakelj.

Jubilejna stota francoska pentlja

"Zaenkrat ni nobene treme, dirka kot dirka, samo da je Tour. Ko bomo prišli na start, se bo startalo na polno, glavni cilj je, da se pride do Pariza brez poškodb," je še dodal Primorec, ki o svoji formi ne dvomi. "Formo smo tako stopnjevali, da bo vrhunec zagotovo na Touru. Če bi bil slab, me ekipa ne bi vzela zraven. V ekipi nas je devet kolesarjev maksimalno pripravljenih v tem trenutku in bomo videli sproti, kako se bodo odvijale stvari. Po toliko etapah, kolikor jih je na sporedu, imaš sigurno kakšen dan slab in si lahko en dan čisto zanič, nato pa pride drug dan, kakor da ni bilo prejšnji dan nič," je še dodal Koren.

Za letošnjo 100. izvedbo francoske pentlje je ekipo potrdila tudi kazahstanska Astana. Glavni adut Astane za končno zmago, ob odsotnosti Italijana Vincenza Nibalija, bo Danec Jakob Fuglsang.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:15 25. Junij 2013.

    Prosil bi za verodostojnost člankov. Hvala.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.