Koren: "Zaključujem reprezentančno kariero"

Foto: Fotosi Robert Koren, ko se je s soigralci veselil uvrstitve na SP 2010. (Foto: Fotosi) Foto: Reuters Koren je zabil prvi gol slovenske reprezentance na preteklem SP. (Foto: Reuters) Foto: Reuters Kek je bil navdušen tudi nad predstavo mlajših reprezentantov. (Foto: Reuters) Foto: Saša Despot Novaković, Koren in soigralci so na lestvici Fife na 31. mestu. (Foto: Saša Desp Foto: Saša Despot italija slovenija despot Foto: Saša Despot Robi Koren ostaja v Angliji. (Foto: Saša Despot) Foto: Gregor Katič robert koren nogometna reprezentanca slovenija Foto: Gregor Katič Robert Koren
Robert Koren je na svoji uradni spletni strani zapisal, da se dokončno poslavlja od slovenske reprezentance. Celotno izjavo najdete v spodnjem članku, v galeriji pa nekaj mejnikov njegove reprezentančne poti.
Oglej si celoten članek

Izjavo Roberta Korena, v kateri podrobno obrazloži svojo odločitev, lahko preberete spodaj v celoti:

TEŽKA ODLOČITEV – ZAKLJUČUJEM SVOJO NOGOMETNO KARIERO V SLOVENSKI REPREZENTANCI

Po daljšem in temeljitem premisleku sem se odločil, da z današnjim dnem zaključim svojo nogometno kariero v slovenski reprezentanci. Odločitev je bila izjemno težka, saj sem bil kot igralec in kasneje kot kapetan nogometne reprezentance vedno zelo ponosen na nastope za Slovenijo. Na vseh tekmah v državnem dresu sem dal vse od sebe in vedno optimistično verjel, da zmoremo doseči dobre rezultate. To se je tudi zgodilo, ko smo s skupnimi močmi dosegli zgodovinsko zmago nad Rusijo, ki nas je popeljala na svetovno prvenstvo v Južni Afriki.

Svetovno prvenstvo je bilo velika stvar: zadel sem tudi za prvo zmago Slovenije na svetovnih prvenstvih. V čast mi je, da bo ta gol na največjem in najprestižnejšem nogometnem dogodku, ki mi v moji karieri tudi največ pomeni, za vedno zapisan v slovensko nogometno zgodovino. Ob tej priložnosti bi se najlepše zahvalil vsem soigralcem,celotni strokovni in zdravniški službi ter seveda vsem navijačem.

Skupaj smo bili ena velika družina in naše druženje mi bo za vedno ostalo v lepem spominu. Hkrati želim reprezentanci vso srečo v prihodnje. Vsako tekmo, če bo le možno, si bom ogledal v živo in močno bom stiskal pesti za fante na igrišču. Naj za konec še enkrat ponovim, kar sem vedno vneto zatrjeval: pomemben je prav vsak posameznik v ekipi in Slovenija mora držati skupaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.