Koronavirus oklestil slovensko reprezentanco

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska plavalna reprezentanca bi morala konec tedna nastopiti na močnem mednarodnem mitingu v Nici in nato odpotovati na višinske priprave. Zaradi okužbe s koronavirusom so se načrti uresničili le delno.
Oglej si celoten članek

Na izredno močnem mitingu je preboj na stopničke uspel le ravenski olimpijski Janji Šegel, ki je na 200 m prosto z 2:00,18 osvojila tretje mesto, že v predtekmovanju pa je premagala tudi mejo dveh minut.

V finalu je dvakrat nastopila tudi specialistka za prsni slog Tjaša Vozel, v okviru načrtov sta plavali mlada Daša Tušek in daljinska plavalka Špela Perše. Omenjena četverica se je odpravila tudi na višinske priprave.

Zaradi okužbe z novim koronavirusom pa se je zapletlo pri ljubljanskem delu odprave, Primož Šenica Pavletič, Jaka Pušnik in Neža Klančar. Slednja si je sicer v petek priborila finale na 50 m delfin, popoldan pa že prejela prepoved nastopa. Moški del sploh ni smel na tekmo.

Na srečo so v reprezentanci lahko rešili zaplet okrog okužbe s predčasnim odhodom domov, kjer trojico čakajo karantena in testiranje, nato pa v primeru negativnih testov tudi novi trening v pripravi na evropsko prvenstvo in poletne olimpijske igre. Na novo pa se bodo postavili tudi načrti za priprave.

Ostali reprezentanti so doma. Peter John Stevens vnovič vadi v domačem Triglavu, Katja Fain in Martin Bau v mariborskem Braniku. Fainova bo višinske priprave opravila v Turčiji.

Pretekli konec tedna pa je dobro nastopala tudi Radovljičanka Tjaša Pintar. Na finalu študentskega prvenstva NCAA v ZDA je bila predvsem nepogrešljiva članica štafete univerze Tennessee, s katero si je priplavala dve uvrstitvi med najboljših osem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.