Košarka združuje Slovence

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Boštjan Nachbar pravi, da se bosta na dvoboju med slovenijo in Grčijo spopadla dva sistema igre. A verjame, da bo slovenski uspešnejši.
Oglej si celoten članek

"Ko nam uspe tekmecu vsiliti našo hitro in agresivno igro, smo uspešni. Vselej imamo možnost za zmago. Nič drugače ne bo proti Grčiji. Poskušali bomo držati hitrejši tempo kot si ga oni želijo, Grki igrajo počasnejšo košarko. Želijo te uspavati in ti vsiliti svoj ritem. Šlo bo za dvoboj dveh različnih stilov, ampak verjamem, da bomo mi uspešnejši," je o dvoboju z Grki razmišljal novi član Barcelone.

Najpomembnejša tekma do zdaj

Grčija si je sicer z nepričakovano zmago nad Španijo znova odprla vrata za uvrstitev v četrtfinale. "Grki so nazaj v igri, tudi proti nam bodo poskušali osvojiti dve točki. Tudi mi smo premagali Italijane, dobro se počutimo. Veseli me, da smo v Ljubljani začeli z zmago. To bo najpomembnejša tekma doslej, ki bo nas ali pa Grke postavila v zelo ugoden položaj za četrtfinale."

Največjo nevarnost za slovensko reprezentanco bo predstavljal Vassilis Spanoulis. Slovenci so na zadnji tekmi sicer zelo dobro zaustavili marca Belinellija, ki je bil prva violina Azzurrov. "Bo podobno. Tudi Grki veliko uporabljajo pick and roll. Sta sicer precej različna igralca, a se poslužujeta kar podobnih akcij. Naša priprava na tekmo bo tako verjetno zelo podobna tisti z Italijo," meni Boki.

Vesel za navijače

Ta je bil zelo zadovoljen z vzdušjem na prvi slovenski tekmi v Ljubljani. "Stožice so večja dvorana in akustika govori v prid celjskemu Zlatorogu. Vseeno so bili navijači proti Italiji fantastični. Že ob himni, ob prvi žogi, ki je šla v zrak, sem začutil, da je pravo vzdušje. Res je bilo užitek igrati. Vesel sem za navijače, saj vem, koliko jim pomeni ta zmaga. Nam seveda tudi."

Pa evforijo igralci občutijo tudi izven parketa? "Mi se ravno ne gibljemo med navijači, tistega pravega občutka verjetno nimamo. A kolikor slišim in gledam skozi okno avtobusa … Ko se vozimo nas veliko ljudi pozdravlja, nam maha in nam želi veliko uspeha. To je zelo lepo videti. Ponosen sem na to, da je košarka tista, ki združuje Slovence. Mogoče je drugače preveč reči, ki nas vlečejo narazen. Biti del tega je nekaj posebnega."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.