Košarkar Olimpije odhaja na nabor

Foto: twitter Petrol Olimpija Luka Šamanić
Na naboru lige NBA bo znova tudi košarka Petrola Olimpije.
Oglej si celoten članek

Na naboru 2018 je bil poleg Luke Dončića, ki so ga kot tretjega izbrali pri Antlanti in ga nato zamenjali v Dallas, izbran tudi košarkar Petrola Olimpije Yusuf Sanon. Ukrajinca, ki je nato sicer ostal v Ljubljani, so kot 44. izbrali Washington Wizzards. Tudi na draftu 2019 bo zdaj sodeloval član aktualnih slovenskih prvakov.

Gre za mladega Hrvata Luko Šamanića, ki je v iskanju boljše minutaže k Olimpiji prestopil iz Barcelone pred to sezono. Devetnajstletnik je v ligi ABA v povprečju dosegal 6,4 točke in 3,8 skokov na tekmo.

Po predvidevanju strani, ki se ukvarjajo z naslednjim naborom, naj bi bil Šamanić tako kot Sanon izbran nekje sredi drugega kroga nabora. Pri ESPN so ga uvrstili nekoliko višje, postavili so ga na 39. mesto. Prvi izbor naj bil Zion Williamson (Duke), drugi Ja Morant (Murray State).

Na draftu bo sodeloval tudi 24-letni Matrin Krampelj, ki ga je nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov že leta 2017 uvrstil na širši seznam izbrane vrste. Krampelj je imel v zadnjih sezonah na univerzi Creighton veliko težav s poškodbami kolena, v tej sezoni pa je na 35 tekmah odigral v povprečju 25,3 minute, v tem času pa zbral po 13,5 točke in 6,9 skoka. Njegov met iz igre je bil kar 59,2-odstoten.

Slovenca je kar nekaj NBA klubov povabilo na treninge pred draftom, ima pa še možnost, da umakne prijavo. Trenutno Grosupeljčana napovedi ne uvrščajo med šestdeseterico, ki bo izbrana v dveh krogih nabora, a bi morebitne delodajalce lahko prepričal prav na treningih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.