Košarkar želi kupiti londonski nogometni klub

Foto: EPA
Foto: EPA
Član NBA ekipe Los Angeles Lakers si želi kupiti svoj drugi najljubši nogometni klub.
Oglej si celoten članek

Nekdanji soigralec Gorana Dragića pri moštvu Miami Heat Luol Deng je razkril, da namerava v prihodnje kupiti premierligaša Crystal Palace. Angleški košarkar, ki je bil sicer rojen v južnem Sudanu, a se je že v otroštvu preselil v London, je odraščal v bližini stadiona Selhurst Park. S sovrstniki se je kot otrok večkrat izmuznil na bližnjo vzpetino in si z nje poskušal ogledati tekme orlov.

Deng je kasneje postal odličen košarkar, po igranju za klube kot so Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, Miami Heat in Los Angeles Lakers pa je postal milijonar. Aprila bo dopolnil 32 let, zato že razmišlja o prihodnosti po koncu igralske kariere. V načrtu ima prevzeti Crystal Palace iz rok dosedanjega lastnika Steva Parisha.

Kljub odraščanju v bližini Selhurst Parka je Deng sicer navijač mestnega tekmeca Arsenala. "Pred kratkim smo igrali prav proti Crystal Palacu, ko je Olivier Giroud izjemno zadel s škorpijonom," je za The Sun dejal Deng.

Foto: EPA Olivier Giroud "A te tekme so zame zelo težke, odrastel sem le tri minute sran od stadiona Crystal Palaca. Ob dnevih, ko je bila tekma, sem odšel na hrib in gledal na zelenico, ki jo je ponujala odprtina med tribunama. Od takrat sem velik navijač Crystal Palaca," je še dejal košarkar in dodal: "Arsenal je moj prvi klub, Crystal Palace drugi."

Njegovemu drugemu klubu sicer v tej sezoni ne gre pretirano dobro: "Upam, da bodo obstali med elito. Vedno sem dejal, da bom v primeru, če postanem milijonar, kupil Crystal Palace. To so moje sanje."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.