Košarkarji odpotovali v Istanbul

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Memi Bečirović Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Gašper Vidmar Foto: Žurnal24 Miha Zupan Foto: Žurnal24 Jaka Lakovič Foto: Žurnal24 Goran Jagodnik Foto: Žurnal24 Goran Dragić Foto: Žurnal24 Primož Brezec Foto: Žurnal24 SanI Bečirović Foto: Žurnal24 Uroš Slokar Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Goran Jagodnik Foto: Žurnal24 Goran Dragić Foto: Žurnal24 Hasan Rizvić Foto: Žurnal24 Jaka Lakovič Foto: Žurnal24 Uroš Slokar Foto: Žurnal24 Miro Alilovič Foto: Žurnal24 Gašper Vidmar Foto: Žurnal24 Jaka Klobučar Foto: Žurnal24 Boštjan Nachbar Foto: Žurnal24 Miha Zupan Foto: Žurnal24 Iztok Rems Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Boštjan Nachbar Foto: Žurnal24 Sani Bečirović Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Primož Brezec Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Matej Avanzo Foto: Žurnal24 Jaka Lakovič Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Matej Avanzo Foto: Žurnal24 Goran Jagodnik Foto: Žurnal24 Samo Udrih Foto: Žurnal24 Iztok Rems in Jaka Lakovič Foto: Žurnal24 Sani Bečirović Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Slovenska reprezentanca je z Brnika odpotovala v Turčijo, kjer bo nastopala na 16. svetovnem prvenstvu. "Po 43 dneh garanja in hektolitrih prelitega znoja je prišel čas odločitve."
Oglej si celoten članek
Ne spreglejte – Žurnalov miniportal TURČIJA 2010! Vse o Slovencih, predstavitve reprezentanc in prizorišč, spored in rezultati, intervjuji, zgodovina SP ... Tukaj!

Slovenija bo drugič v zgodovini igrala na svetovnem prvenstvu. Po uvrstitvi v osmino finala pred štirimi leti na Japonskem si zdaj želi dosežek izboljšati vsaj z uvrstitvijo v četrtfinale, ki bi ji zagotovil, da bo v Istanbulu ostala vse do zaključnih bojev 11. in 12. septembra. "Po 43 dneh garanja in hektolitrih prelitega znoja je prišel čas odločitve in odhoda na svetovno prvenstvo. Prepričan sem, da bomo v Turčiji prikazali kakovostno košarko in da se bomo vrnili v domovino z dobrim rezultatom. Uvrstitev na svetovno prvenstvo je logična posledica uspehov slovenske košarke v preteklih desetletjih; uvrstili smo se na devet evropskih prvenstev, dve svetovni, dvakrat pa smo igrali tudi v kvalifikacijah za olimpijske igre. V Istanbulu nas bo spremljalo tudi približno tri tisoč slovenskih navijačev," je pred odhodom dejal generalni sekretar KZS Iztok Rems.

Slovenija bo prvo tekmo odigrala v soboto ob 15.30 proti Tuniziji. Naslednji dan ob isti uri jo čakajo ZDA, v ponedeljek  ob 15.30 pa Hrvaška. Po dnevu premora se bo za Slovenijo SP nadaljevalo z dvobojema proti Braziliji (20.30) in Iranu (18.00).

Varovanci selektorja Memija Bečirovića bodo nastopili v predtekmovalni skupini B skupaj s Tunizijo, ZDA, Hrvaško, Brazilijo in Iranom. Prve štiri ekipe iz predtekmovalne skupine se bodo uvrstile v osmino finala, kjer se bo skupina B križala s skupino A, v kateri so Argentina, Srbija, Nemčija, Avstralija, Jordanija in Angola. "Zelo pomembno bo, katero mesto bomo zasedli v predtekmovanju. Želimo si drugo, saj se zavedamo, da je prvo praktično že oddano zvezdnikom lige NBA. Hrvati, Brazilci in mi pa se bomo potegovali za drugo najvišje izhodišče, ki v osmini finala prinaša vsaj na papirju nekoliko lažjega tekmeca," pravi slovenski selektor Memi Bečirović, ki računa tudi na močno podporo s tribun. Podatek o eksodusu slovenskih navijačev je razveselil tudi Boštjana Nachbarja. "Da bo tako majhno državo spodbujalo tri tisoč navijačev, je res nekaj izjemnega. Brez pretiravanja lahko povem, da imamo najboljše navijače na svetu, kar nam igralcem pomeni zelo veliko. Prepričan sem, da bomo vsi uživali; mi v košarkarskih predstavah, navijači pa ob tem tudi v vsem, kar jim ponuja takšna metropola, kot je Istanbul."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.