Košarkarji po večini z visokimi cilji

Foto: Žurnal24 Košarkarji Heliosa (v belih dresih) bodo branili naslov.
Košarkarji v soboto začenjajo sezono v 1. A SKL UPC Telemach. Kar 11 od skupno 12 klubov pa si želi po prvem delu mesto med najboljšo sedmerico.
Oglej si celoten članek

Prvi del se konča 8. marca, v drugem krogu se bodo moštva v zgornjem delu pomerila po dvokrožnem sistemu, najboljša štiri moštva v ligi za prvaka pa bodo igrala še polfinale oz. finale. V ligi za obstanek pa bo peterica moštev prenesla točke iz prvega dela. Zadnjo ekipo bo v naslednji sezoni zamenjal prvak 1. B SKL, predzadnja ekipa pa bo igrala mini ligo za obstanek z drugo in tretjeuvrščeno ekipo 1. B lige.

Najskromnejši so z napovedmi pri Rogli, kjer so veseli vrnitve Miloša Šporarja, nova sta tudi M iroslav Petrovič in Kabine Sissok. Trener Slobodan Benič pa kot edini cilj navaja obstanek v ligi. Povratnik v ligi je tudi Polzela, kjer trener Boštjan Kuhar pravi: "Osnovni cilj je obstanek v ligi, moja želja in želja igralcev pa je nastop v ligi za prvaka. Vsekakor pa bo naš cilj uveljavitev mladih igralcev in atraktivna igra, s katero bomo na tribune vrnili gledalce."

Koprčani so lani v ligi osvojili 11. mesto, letos pa so pridobili za sponzorja Luko Koper in uspeli sestaviti ekipo, s katero se želijo igrati v zgornjem delu lestvice. Mesto boljši je bil Kraški zidar, kjer so zamenjali peterico igralcev in so še neuigrani, v letošnji sezoni pa stavijo predvsem na kolektivno igro. Devetouvrščeno Zagorje KD Finančna točka ima novega pokrovitelja in prav tako višje cilje.

Osmerica klubov - prvaki iz Domžal, Union Olimpija, Geoplin Slovan, Zlatorog, Elektra Esotech, Krka, Alpos Šentjur in TCG Merkator Škofja Loka - je v ligi za prvaka nastopila že lani in ciljev seveda niso zmanjšali. Olimpija z novim trenerjem Memijem Bečirovičem želi ponovno zasesti košarkarski prestol v Sloveniji, a je že tekma s Slovanom dokazala, da naloga ne bo lahka. Bečirovič namreč ocenjuje, da je letošnja liga precej močnejša od lanske. Na oba finala, v pokalu in prvenstvu, računajo tudi košarkarji Heliosa. Krka in Zlatorog in Slovan ne skrivajo ambicij po polfinalu ter nastopu v regionalni ligi NLB v novi sezoni.

Prvo razmerje moči bodo pokazali sobotni nastopi, ko se bodo pomerili Elektra Esotech - TCG Merkator, Luka Koper - Zlatorog, Geoplin Slovan - Helios, Rogla - Zagorje, Krka - Hopsi Polzela in Kraški zidar - Alpos Šentjur. Navijači (1767 glasov), ki so glasovali na spletni strani KZS, največ možnosti za osvojitev naslova pripisujejo Union Olimpiji (51%), Heliosu in Geoplinu Slovanu (po 8%) ter Krki (6%). Zanimiva novost v letošnji ligi pa bo tudi prenovljena statistika s tekem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.