Kosič: "Maribora ni lahko premagati!"

Foto: Saša Despot Olimpija ljubljana tiskovna kosič Foto: Saša Despot Olimpija ljubljana tiskovna omladič Foto: Saša Despot Olimpija ljubljana tiskovna kosič Foto: Saša Despot Olimpija ljubljana tiskovna Foto: Saša Despot Olimpija ljubljana tiskovna kosič Foto: Saša Despot Olimpija ljubljana tiskovna kosič Foto: Saša Despot Olimpija ljubljana tiskovna omladič Foto: Saša Despot Olimpija ljubljana tiskovna omladič Foto: Saša Despot Olimpija ljubljana kosič zupan omladič Foto: Saša Despot Olimpija ljubljana tiskovna kosič zupan omladič
V nedeljo (ob 19.00) bo na sporedu prvi večni derbi med Olimpijo Ljubljano in Mariborom v novi sezoni. Medtem ko Štajerce v četrtek čaka gostovanje v Glasgowu, se lahko Ljubljančani že od začetka tedna pripravljajo na tekmo, ki je niso dobili že vse od leta 2004. "Pričakujem veliko emocij, trdo tekmo, dobro vzdušje in odprt nogomet z obeh strani, da se 'ornk' udarimo – pa da vidimo, kaj bo to prineslo," je na današnji novinarski konferenci povedal trener Olimpije Dušan Kosič.
Oglej si celoten članek

Predhodnica Olimpije Ljubljane je bila leta 2004 znana še kot KD Olimpija, težko pričakovano zmago nad takratnim Mariborom P. L. pa jim je pristreljal Nedim Jusufbegović. Zdajšnji trener zmajev Dušan Kosič je začel tisto tekmo na stadionu za Bežigradom, tokrat pa bo poskušal z roba igrišča zadati prvi poraz vijoličastim po nekaj manj kot sedmih letih. Za nameček se bodo Mariborčani utrujeni vrnili z usodnega gostovanja pri Glasgow Rangersih, kjer bi si ob idealnem scenariju zagotovili evropsko jesen. Toda Kosič opozarja, da na takšnih tekmah utrujenost ne igra velike vloge:

"Mariborčani niso lahko premagljivi. Njim se bo lažje zgodil kiks tako, kot se je začelo dogajati nam proti manjšim ekipam. V preteklosti smo imeli težave in jaz vem, kaj se bo zdaj zgodilo v javnosti. Pričakovali bodo, da bo Maribor utrujen, tudi nam so takrat po tekmi z Espanyolom govorili, da sploh ne bomo mogli hoditi, pa smo šli v Maribor in zmagali z lahkoto, dva dni po tistem, ko smo imeli tekmo," se je nekdanjih zlatih let pri zeleno-belih spomnil Kosič. Ekipa zmajev bo po dolgem času popolna, ravno za večni derbi, navijače pa še posebej veseli vrnitev prvega branilca Sretena Sretenovića, ki je nekaj minut odigral že na zadnji ligaški tekmi proti Triglavu.

"Sreten se je vrnil že v drugem polčasu proti Kranju in pokazal karakter, ki ga poznamo že od prej. Fant je samozavesten, osredotočen na svoje delo in jaz kot trener si brez lažne skromnosti želim čim več takšnih igralcev, ki, ko pridejo na igrišče in oblečejo zeleni dres, niso odvisni od nasprotnika, občinstva in sodnika, ampak enostavno vedo, kaj morajo narediti, ko so v zelenem dresu. Sreten je, in mislim, da se boste strinjali z mano, eden izmed igralcev, ki ima te pojme v sebi razčiščene. Jaz se kot trener veselim njegove vrnitve, pred sabo imamo še nekaj treningov, na katerih bomo sestavili ekipo, ki bo sposobna pokazati tisto, kar od njih pričakuje občinstvo," je o vrnitvi izvrstnega Srba povedal Kosič.

Izgledalo je, da bodo Štajerci že na začetku letošnje sezone, podobno kot v lanski, takoj pobegnili na neulovljivo prednost, toda zeleno-beli so se z nekaj zmagami v zadnjih kolih dvignili na tretje mesto, kjer jih od vijoličastih loči pet točk. Kosič bo poleg prve tekme Maribora z Rangersi lahko analiziral tudi četrtkovo na stadionu Ibrox in našel morebitne šibke točke v štajerskem oklepu. Toda nekdanji kapetan Olimpije pravi: "Ne iščem šibkosti v Mariboru. Iščem naše šibkosti, tiste, ki jih moramo skozi treninge popraviti in imamo kar nekaj takšnih zadev, ukvarjamo se sami s sabo. Olimpija je klub, ki mora misliti nase, analizirati in popravljati sebe, tako da imamo že s tem dovolj dela." O evropski tekmi večnih rivalov je še povedal:

"Vsaka ekipa ima svoje dobre in slabe strani, pokazal pa jih je tudi Maribor. Še več slabih strani je imel Glasgow, ki je po moji oceni izgledal zelo slabo in Maribor je to znal izkoristiti, se hrabro postavil in zmagal. Saj pravim – zame ni nepremagljivega nasprotnika, vsak je premagljiv, vse je odvisno od lastne ekipe, kako se postavi in kako je pogumna. Verjetno niti jaz niti Darko (Milanič) ne bova imela problemov z motivacijo pri fantih, ker so te tekme vedno posebne in za te tekme živijo tudi gledalci. Pričakujem veliko emocij, trdo tekmo, dobro vzdušje in odprt nogomet z obeh strani, da se 'ornk' udarimo pa da vidimo, kaj bo to prineslo."

Omladič: "Kmalu na mestu, kamor spadamo!"

Poleg Kosiča je na novinarska vprašanja odgovarjal tudi vedno boljši Nik Omladič, ki po težki poškodbi na Olimpijinem desnem boku spet spominja na Omladiča, ki je navduševal v dresu velenjskega Rudarja. "Vsi smo pripravljeni na ta derbi. Čaka nas zelo težka tekma, vsi vemo kako dober je Maribor. Upam, da bo na tekmo prišlo čim več gledalcev, nadejamo se zares odličnega derbija. V prvenstvo nismo startali dobro, toda zavedamo se svojih kvalitet. Mislim, da če bomo šli iz tekme v tekmo s pravim odnosom, bomo čez nekaj časa na tistem mestu, kamor spadamo," je povedal Omladič.

Slovenska liga, 7. kolo:

Sobota, ob 18.00:
CM Celje – Triglav

Ob 20.00:
Luka Koper – Rudar Velenje

Nedelja, ob 17.00:
Mura 05 – Domžale

Ob 19.00:
Olimpija Ljubljana – Maribor

Ob 20.00:
HiT Gorica – Nafta Lendava

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:48 27. Avgust 2011.

    Kosiš lahko samo sanja da bo Olimpija prva,ko sem čitala današnji komentar v Večeru,če bi znali otroci v otrškem vrtcu …

  • 15:48 23. Avgust 2011.

    Medtem, ko Štajerce v četrtek čaka gostovanje v Glasgowu, se lahko Ljubljančani že od začetka tedna pripravljajo na tekmo, ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.