Kosič: "Prvi polčas kot proti Man Unitedu"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ljubljanska Olimpija se bo v tretjem kolu kvalifikacij za Evropsko ligo merila z dunajsko Austrio, za Domžale pa se je evropska sezona znova končala predčasno. "V prvem delu smo imeli občutek, da igramo proti Man Unitedu," je povedal Dušan Kosič.
Oglej si celoten članek

"Nismo pokazali veliko od tistega, kar zagovarjamo. Nasprotnik je bil žilav in ambiciozen, gledalci glasni, tekma je bila težka, tisti, ki je ni videl, verjetno ne bi verjel, da je bila to ista ekipa kot v Ljubljani. Slika se je obrnila, pritisk je bil neverjeten, nanj pa nismo našli pravega odgovora. V prvem delu smo se mučili, v drugem pa pokazali, da smo bolj kakovostna ekipa. Vendar na tem igrišču zagotovo ni nobeni ekipi lahko. Ponosen sem na fante, da so kljub za nianso slabši igri na kolena spravili zelo motiviranega tekmeca," je za klubsko spletno stran tekmo povzel trener Olimpije Dušan Kosič, ki je z Bohemiansom v gosteh igrala 1:1. Prvo tekmo so zmaji dobili z 2:0. "Nasprotnik je bil res nepopustljiv, to je neverjetna mentaliteta. Irci nimajo neke kakovosti v igri, a smo se lahko prepričali, da imajo nekaj fantov, ki lahko igrajo odličen nogomet. Danes so nam to pokazali, in v prvem delu smo imeli občutek, da igramo proti Manchester Unitedu."

Nagrada za ves trud Olimpije v zadnjih mesecih bo dvoboj z dunajsko Austrio v tretjem predkolu. "Nasprotnik bo magnet za ljubljansko in tudi slovensko publiko, verjamem, da bomo imeli podporo tudi z drugih koncev Slovenije. Gre za avstrijsko-slovensko rivalstvo, zato napolnimo stadion in naredimo spektakel. Tekme se veselimo, vendar moramo najprej odgarati Koper. Mogoče pa bodo Koprčani pod večjim pritiskom, saj so lahko generacija, ki je prva izgubila proti Olimpiji. Lepo je," je še povedal Kosič.


Domžale: "Primanjkovalo nam je moči"

"Najprej bi čestital Splitčanom za napredovanje v naslednjo kolo tekmovanja. Pokazali so, da so v tem trenutku boljša ekipa od nas in popolnoma zasluženo bodo nadaljevali z igrami v Evropi," je poraz pošteno priznal trener Domžal Darko Birjukov, potem ko so proti Splitu izpadli s skupnim izidom 2:5. "Na igrišču se je videlo, da smo manj sveži od domačinov. To je bila že naša četrta tekma v 12 dneh in glede na vremenske pogoje, ki so vladali na zadnjih treh tekmah, nam je primanjkovalo moči. Tokrat so bili vreme in pogoji za igro še najboljši."

"Videlo se je, da je Split močnejši v dvobojih, skokih in vsaka odbita žoga je končala v njihovih nogah. Ko dosežeš gol, je za vsako ekipo najbolj pomembno, da umiri igro, saj v nadaljevanju pride do nervoze v ekipi nasprotnika. Na to smo računali, vendar smo nemudoma dobili izenačujoči gol in Splitčani so bili ponovno v psihološki prednosti," je razloge za poraz iskal Birjukov. "Težko se je bilo ponovno vrniti, saj je Split zelo dobra ekipa, ki zna igrati in ima čvrsto obrambo. Točno se ve, kaj kdo dela, še enkrat jim čestitam za zasluženo zmago in jim želim veliko uspeha proti Fulhamu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.