Košir klonil v velikem, Marguč v malem finalu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Žan Košir je na uvodni tekmi sezone v finalu izgubil dvoboj proti Italijanu Rolandu Fischnallerju, Rok Marguč pa je klonil v obračunu za tretje mesto proti Kanadčanu Jaseyu Jayu Andersonu.
Oglej si celoten članek

Tržičan Žan Košir, ki je v kvalifikacijah osvojil tretje mesto, je v polfinalu ugnal reprezentančnega kolega Roka Marguča, slednji je v kvalifikacijah zasedel 15. mesto. Od Koširja sta bila v kvalifikacijah boljša le Kanadčan Jasey Jay Anderson in Avstrijec Andreas Prommegger.

Dobitnik dveh medalj z olimpijskih iger je pred obračunom z Margučem v osmini finala ugnal Rusa Andreja Soboljeva, nato pa se je njegovemu rojaku Vicu Wildu oddolžil za finalni poraz v Sočiju. Marguč je najprej izločil Prommeggerja, drugega iz kvalifikacij, nato pa še Justina Reiterja.

Marguč se je za tretje mesto pomeril z Andresonom, po napaki Slovenca se je Kanadčan veselil stopničk. Marguč je v Carezzi že lani osvojil četrto mesto. Košir je finalno vožnjo začel dobro, a je sredi proge padel in zmago prepustil Fischnallerju.

"Lahko sem zadovoljen, grenak priokus pa vseeno vstaja. Teh četrtih mest imam že dovolj, želel bi si na stopničke. S strmino danes nisem imel težav, z ravninskimi deli pa nisem najbolj zadovoljen, posebno to velja za kvalifikacije. Vseeno pa lahko rečem, da mi je uspel dober začetek sezone, prav zanimivo pa je, da sva z Žanom dosegla isti rezultat kot lani. To je dober obet za nadaljevanje, prav tako pa je zanimivo, da večjih sprememb na vrhu, ki sem jih pričakoval, ni. Zame je presenečenje le nastop veterana Andersona, ki me je prepričal, da me čakajo še tri olimpijske igre in ne dve, kot sem mislil. Zdaj se že peljem na trening slaloma, upam, da bodo organizatorji četrtkove slalomske tekme v avstrijskem Montafonu progo vsaj solili, tukaj je namreč niso. Pogoji so bili težki, a enaki za vse," je po tekmi dejal Marguč.

Peterica zaključila po kvalifikacijah

V kvalifikacijah so obstali Jernej Demšar na 26. mestu, Jure Hafner na 37., Rok Flander na 40. in Tim Mastnak na 44. mestu.

V ženski konkurenci je zmagala avstrijka Marion Kreiner pred Kanadčanko Caroline Calve in Italijanko Nadyo Ochner. Slovenka Gloria Kotnik je z 31. časom obtičala v kvalifikacijah. Zaradi slabega vremena so tako deskarji kot deskarke v zaključnih bojih odpeljali le eno vožnjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.