Košir ne bo Robin Hood

Foto: Žurnal24 Rasto Ažnoh bo delo opravljal do 1. junija.
Na seji zbora za alpsko smučanje SZS so se pogovarjali o finančnih težavah. Smučarji so še vedno brez poslovnega direktorja, verjetno pa se bo poslovil tudi športni direktor Rasto Ažnoh.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Košir: Skrajni čas za ukrepe
Nov finančni udarec
Vsak ima svojega grešnega kozla
Ribnikar: Ni vse tako črno
Valant krivdo zvalil na športne direktorje

Veliki ponedeljek tako za slovensko smučanje žal ni prinesel nič novega. Alpski smučarji so še vedno brez poslovnega direktorja, saj Jure Košir ni želel prevzeti te funkcije: "Ne vidim se v teh razmerah, ki trenutno vladajo na Smučarski zvezi Slovenije (SZS). Ne zdi se mi, da bi lahko to bila uspešna zgodba oziroma da bi lahko delal tako, kot sem navajen. Gre predvsem za nerazčiščene in nejasne odnose ter prelaganje krivde med vodstvom SZS in alpskim delom."

Jure Košir ne bo novi Bojan Križaj, ker je stanje na SZS katastrofalno. © Boštjan Tacol

 
Težav zvrhan koš
Na seji zbora za alpsko smučanje Smučarske zveze Slovenije , ki je bila za razliko od nordijske zaprta za javnost, vodi pa ga Anton Ribnikar , so se dogovorili le, da bodo oblikovali ožjo skupino, ki bo naslednji teden pregledala stroške in potem bodo šele na osnovi te pripravili program za naslednjo sezono. Maj je torej pred vrati, smučarji pa sploh še nimajo ne programa ne generalnega pokrovitelja, ostali so tudi brez dveh zlatih pokroviteljev Hita in Telekoma , prav tako pa nimajo sklenjenih dogovorov z opremljevalci. Pri tem je sicer na pomoč priskočil Košir: "Opremljevalcem smo vsaj poslali odgovore, ki so jih želeli že pred mesecem in pol. Upam, da se bodo zdaj odločili, da ostanejo v slovenskem ski poolu, saj je oprema osnovno sredstvo za doseganje dobrih rezultatov."

Rasto Ažnoh razmišlja o slovesu z mesta športnega direktorja. © IFP

 
Katastrofalno stanje
Mojstrančan je sicer pripravljen pomagati smučarjem, a šele, ko se bo zveza reorganizirala in ko se bodo odnosi uredili. Pri tem je zanimivo, da je v ponedeljek Jaro Kalan sodeloval na seji odbora nordijcev, nato pa odhitel domov, čeprav je seja odbora za alpsko smučanje še vedno trajala. Da na SZS ne obvladujejo stanja, v katerem so se znašli, je bilo znova jasno po koncu več kot triurne seje alpskega odbora. Predsednik tega in športni direktor alpincev Rasto Ažnoh namreč nista odgovorila na nobeno od perečih vprašanj. "Zaenkrat se še ne ve, kakšne programe bomo imeli v prihodnji sezoni in koliko denarja bo na voljo. Pričakujem, da jasnejšo sliko po teh dveh sestankih konec tedna. Seja zbora je bila zelo konstruktivna, bilo je veliko mnenj tudi o prihodkih in porabi, konkretnih odgovorov in številk pa ni bilo. Sam sem vesel, da bo končno prišlo do sestanka z vodilnimi v zvezi," je povedal Ažnoh. Kandidatov za poslovnega direktorja še nimajo, čeprav je Ribnikar optimistično napovedal, da bi ga lahko imenovali že po prvomajskih praznikih. Po odhodu dveh zlatih sponzorjev je to še toliko manj razumljivo, saj to pomeni, da bo v blagajni 400 tisoč evrov manj, človeka, ki zbira sredstva, pa še vedno nimajo. Ažnoh ni znal napovedati, kdaj bo lahko predstavil programe za naslednjo sezono, kar bi v normalnih razmerah moral storiti že pred mesecem. Športni direktor tudi ni želel razkriti, ali bo tudi v naslednji sezoni opravljal to funkcijo, a verjetno jo zaradi premajhnega proračuna ne bo. Več bo znanega v petek po sestanku z vodstvom SZS.

 

Sezona 2008/09

1,4 milijona evrov bo proračun alpskih smučarjev v novi sezoni.

Komentar Nine Oštrbenk: Čas za slovo
Komedija zmešnjav na Smučarski zvezi Slovenije (SZS) se nadaljuje. Tudi seja alpskega odbora ni prinesla nikakršnih rešitev, saj smučarji nimajo ne poslovnega direktorja, ne novih pokroviteljev in ne programa za naslednjo sezono. Jasno je le, da se Jure Košir ne bo lotil misije (ne)mogoče. In kaj to pove o stanju na SZS? Da je tako na psu, da se niti takšni imeni, kot sta Bojan Križaj in Košir, ne želita (več) ukvarjati s tem. Žal bodo posledice čutili predvsem tekmovalci, za katerimi je sicer zelo uspešna sezona. Vendar pa na krivce ni težko pokazati. To sta direktor SZS Jaro Kalan in predsednik alpskega odbora Anton Ribnikar. V statutu SZS je namreč jasno zapisano, da tako poslovni kot športni direktor posamezne discipline za svoje delo odgovarjata njima. Torej sta Kalan in Ribnikar tista, ki bi morala, ko se je smučarska ladja začela potapljati, najti krmarja, ki bi jo rešil. A ga nista. Ker tega nista storila, bi morala prevzeti odgovornost in svoje mesto prepustiti drugim. Prav novi ljudje na vodilnih položajih in reorganizacija SZS so edina rešitev za Jermana in druščino.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.