Košir v Koreji pred Margučem

Foto: Reuters Rok Marguč ni več v taki formi kot na SP: v Italiji je bil 14. (Foto: Reuters)
Žan Košir je na tekmi svetovnega pokala v paralelnem slalomu v Pjongjangu zasedel šesto mesto. Njegov uspeh sta z enajstim oziroma 16. mestom dopolnila še Rok Marguč in Jernej Demšar.
Oglej si celoten članek

Žan Košir je bil v južnokorejskem Pjongjangu torej šesti, junak letošnjega svetovnega prvenstva v La Molini, Rok Marguč, enajsti in Jernej Demšar 16., medtem ko je bil Jure Hafner – tako kot Glorija Kotnik v ženski konkurenci – z 19. mestom prepočasen za izločilne boje. Slovenska reprezentanca se je tekme za svetovni pokal udeležila v okrnjeni zasedbi, saj je Rok Flander manjkal zaradi poškodbe, Izidor Šušteršič pa je imel druge težave.

V izločilne boje so se uvrstili trije slovenski tekmovalci, ki so po kvalifikacijah zasedli: Košir tretje, Marguč deveto in Demšar 16. mesto. V osmini finala sta izpadla Marguč, ki je imel zaradi zdravstvenih težav (bruhanje med tekmo) precej težek dan in je izgubil dvoboj za pičlih 0,18 sekunde proti Italijanu Rolandu Fischnalerju, in Demšar proti poznejšemu končnemu zmagovalcu Avstrijcu Benjaminu Karlu. V četrtfinale se je tako uvrstil le Košir, kjer pa je dobil za nasprotnika zelo razpoloženega Avstrijca Siegfrieda Grabnerja, ki mu je preprečil uvrstitev v boje za medalje.

Del slovenske ekipe se iz Južne Koreje odpravlja na promocijsko tekmo na Japonsko, del pa se vrača na priprave na Roglo. Naslednja tekma v disciplini paralelni veleslalom bo na sporedu 20. februarja v kanadskem Stonehamu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.