Košir: "Zmanjšati vrzel v pripravah"

Foto: Žurnal24 Jure Košir pričakuje, da bo Makuc čim prej začel z delom; formalno pa bo nove tr
Vlado Makuc je vse bliže potrditvi za novega strokovnega vodjo alpskih disciplin. Makuc je že prejel pozitivno mnenje alpskega odbora in strokovnega sveta, je potrdil Jure Košir.
Oglej si celoten članek
Glede na dobro opravljeno delo v moških hitrih disciplinah, ki zlasti po zaslugi Andreja Šporna in Andreja Jermana ohranja stik s svetovnim smukaškim vrhom, bo najverjetneje tudi v naslednji sezoni za razvoj slovenskega smuka in superveleslaloma skrbel avstrijski trenerski strokovnjak Burkhard Schaffer, s katerim se usklajujejo o sodelovanju moške ekipe za hitre discipline z ekipo slovenske šampionke Tine Maze.

Alpski odbor je Vlada Makuca na prvi seji po končani sezoni svetovnega pokala soglasno potrdil kot ustreznega kandidata za zamenjavo Miha Verdnika, ki je odstopil tik pred zaključkom sezone. "Naš načrt je, da v okvirih, v katerih je deloval Verdnik, vsaj kar se našega skupnega dogovora tiče, v prihodnje deluje tudi Vlado Makuc," je dejal predsednik alpskega odbora in zbora Jure Košir, ki je zadovoljen, da sta se o kandidatu poenotila tako alpski odbor kot strokovni svet. Makuc je v zadnjih letih skrbel za razvoj turške smučarske reprezentance, pred tem pa dolga leta deloval v Sloveniji, nazadnje kot vodja otroških in mladinskih programov.

S hitrim začetkom dela trenerjev in ekip bi se zmanjšala tudi spomladanska vrzel v ključnih pripravah, kar je zaznamovalo čas po lanski sezoni.

"V naslednjih dveh tednih mora biti narejena shema trenerskih ekip. Prepričan sem, da bodo ekipe začele delati tudi na spomladanskem 'drilu', prvih treningih po koncu sezone, ki so nujno potrebni. V petek in soboto bo v Kranjski Gori in v Ribnici na Pohorju državno prvenstvo v veleslalomu in slalomu, nato pa si zelo želim, da bi nam uspelo prihodnji teden pripraviti še državno prvenstvo v hitrih disciplinah na Nevejskem sedlu v Italiji. V zadnjih dveh sezonah državnega prvenstva v hitrih disciplinah namreč ni bilo," je o načrtih spregovoril Košir.

"O novih trenerjih govoriti bi bilo preuranjeno. Vsekakor pa se lahko pričakujejo spremembe. To je dejstvo. Tudi v organizacijskem smislu bodo spremembe v številu ekip in število tekmovalcev v ekipah, pri sedanji obliki prav gotovo ne bo ostalo," je še dejal Košir.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.