Koširja oropali najmanj srebrne medalje?

Foto: Twitter Košir (v ozadju) je, kot se zdi, prehitel Južnokorejca.
Olimpijske igre v Pyeongchangu so izgubile vso kredibilnost, trdijo uporabniki družbenih omrežij.
Oglej si celoten članek

Bronastega slovenskega deskarja so na OI v Pyeongchangu oropali priložnosti, da bi se boril za zlato olimpijsko odličje.

Fotofiniš polfinalega obračuna Žana Koširja in Lee Sang-hoja dokazuje, da bi se moral v finale paralelnega veleslaloma uvrstiti slovenski deskar.

Uradni čas je sicer pokazal, da je bil Južnokorejec za stotinko hitrejši od Koširja, ki je v malem finalu prišel do brona.

Fotografija fotofiniša se kot požar širi po družbenih omrežjih, kjer uporabniki v en glas ostro obsojajo naravnost bizaren razplet polfinalnega obračuna. Sang-hoja je v finalu premagal Švicar Nevin Galmarini.

Medalja! Fak ni več osamljen, Košir ponovil uspeh iz Sočija

Tudi slovenski deskar, ki je vodil večji del polfinalne vožnje, je bil ob prečkanju cilje črte prepričan, da je zmagal. "Po porazu v polfinalu sem se počutil kot budala, to se mi je v karieri že velikokrat zgodilo. Enostavno sem se prehitro veselil zmage, to je botrovalo napaki, čeprav še vedno mislim, da sem bil res prej na cilju kot Korejec. Tak občutek sem imel, tudi posnetek fotofiniša kaže na to, a žal takega mnenja niso bili časomerilci, mimogrede, na cilju ni bilo videti nobenega časa in FIS tudi po pritožbi ni spremenila svoje odločitve," je povedal 33-letnik.

Košir je burno reagiral že v ciljni areni, ko so razglasili uradne izide polfinala. "Dajte, no! To ni res," je dejal, medtem ko se je Sang-ho več kot očitno izogibal kakršnemukoli stiku z njim.

"Še vedno mislim, da sem bil res prej na cilju kot Korejec."

Žan Košir

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:48 24. Februar 2018.

    Le kaj je na tem svetu še pošteno, verjetno samo še beseda pa še to je treba preverit.

  • 11:18 24. Februar 2018.

    Južne poševnooke opice niso nič boljše od njihove severne sosede. Ista gamat.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.