Kosmatinci hitro preboleli uvodni poraz

Foto: Twitter boston bruins
Moštva lige NHL nadaljujejo s tekmami uvodnega kroga končnice.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Boston Bruins so se hitro pobrali po uvodnem porazu v končnici severnoameriške lige NHL proti Toronto Maple Leafs in na drugi tekmi vzhoda zmagali s 4:1 ter izid v boju na štiri zmage poravnali na 1:1. Brad Marchand je za gostitelje, ki so po polovici tekme vodili s 3:0, dosegel gol in podajo, vratar Tuukka Rask je zaustavil 30 strelov.

"Na prvi tekmi nismo pokazali svojega pravega obraza. Vsi smo se tega zavedali. Želeli smo to spremeniti in danes nam je lepo uspelo," je po tekmi dejal trener Bostona, Bruce Cassidy.

Po enkrat so se v dvorani Boston Garden med strelce vpisali Charlie Coyle, Danton Heinen in Patrice Bergeron.

Edini gol za goste je dosegel Nazem Kadri, pri Torontu pa se je s 37 obrambami, nekaj spektakularnimi, izkazal vratar Frederik Andersen.

Dvoboj na štiri zmage se bo v ponedeljek s tretjo tekmo nadaljeval v Torontu.

Na vzhodu je bil še en dvoboj - lastniki zadnjega Stanleyjevega pokala Washington Capitals so po podaljšku na domačem ledu s 4:3 premagali Carolina Hurricanes in v boju na štiri zmage povedli z 2:0, preden se dvoboj seli v Raleigh. Junak večera v prestolnici je bil Brooks Orpik, ki je po manj kot dveh minutah podaljšane igre izkoristil lepo podajo Jevgenija Kuznjecova.

Na zahodu sta bili prav tako dve tekmi prvega kroga končnice, na obeh pa so ekipe po podaljških izenačile razmerje moči. Nashville Predators so v domači dvorani z 2:1 premagali Dallas Stars in dvoboj izenačili na 1:1, hokejisti Calgary Flames pa so po uvodni zmagi na domačem ledu danes po podaljšani igri klonili proti Colorado Avalanche z 2:3 - skupni izid v boju na štiri zmage je prav tako 1:1.

Liga NHL, izidi:

Vzhod:
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 4:3 (podaljšek)
Washington v zmagah vodi z 2:0;

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 4:1
izid v zmagah je izenačen na 1:1;

Zahod:
Nashville Predators - Dallas Stars 2:1 (podaljšek)
izid v zmagah je izenačen na 1:1;

Calgary Flames - Colorado Avalanche 2:3 (podaljšek)
izid v zmagah je izenačen na 1:1;

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.