Kosmatinci položili vodilno ekipo Vzhoda

Foto: Profimedia
V noči na četrtek so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali štiri tekme.
Oglej si celoten članek

Hokejisti iz Bostona so na svojem ledu premagali vodilno Tampo Bay s 3:2. Za Kosmatince so zadeli Charlie McAvoy, Riley Nash in Torey Krug, dve podaji pa je prispeval Brad Marchand. Za floridsko ekipo, ki vodi v vzhodni konferenci, hkrati pa ima najboljši izkupiček med vsemi moštvi v dosedanjem delu lige NHL, sta zadela Čeh Andrej Šustr in Steven Stamkos, medtem ko je ruski vratar Andrej Vasilevski zbral 33 obramb.

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo v noči na petek gostoval v Washingtonu.

Na sporedu so bile še tri tekme. V kanadskem dvoboju je Montreal ukanil Ottawo z 2:1. Zmagovita zasedba je dosegla tretjo zmago v nizu, medtem ko je Ottawa doživela že sedmi zaporedni poraz. V Bell Centru sta za gostitelje v polno zadela Jonathan Drouin in Phillip Danault, vratar Carey Price pa je zbral 27 obramb. Za v zadnjem času zelo razglašeno Ottawo je edini gol dosegel Mark Stone, vratar Mike Condon pa je ubranil 29 tekmečevih strelov.

NHL Kopitar razbil slovito ekipo

Colorado je pred domačimi gledalci šele v podaljšku strl odpor Winnipega in slavil z 2:1, zmagoviti gol pa je dosegel Nathan MacKinnon. Za gostitelje sta zadela še Alexander Kerfoot in Rus Nikita Zadorov, za goste pa Josh Morrissey in Bryan Little.

Edino zmago v gosteh je dosegel Anaheim, ki je v St. Louisu slavil s 3:2. V kalifornijski zasedbi sta blestela vratar John Gibson s 37 obrambami in dvakratni strelec Antoine Vermette, medtem ko je Kevin Roy za zmago prispeval gol in podajo. V domači zasedbi je oba gola - pri zaostanku 0:3 - v izdihljajih tekme zabil Kyle Brodziak.

NHL, izidi:

Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 3:2
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 2:1
St. Louis Blues - Anaheim Ducks 2:3
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 3:2*

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.