Kosovo dobilo zeleno luč za deveterico

Foto: EPA
Foto: EPA
Le nekaj ur pred zgodovinsko prvo tekmo v kvalifikacijah za SP je Kosovo dobilo s strani Fife zeleno luč za devet igralcev, ki so v preteklosti nastopili za druge države.
Oglej si celoten članek

Kosovo je postalo 210. članica Fife letos maja, pred uvodno tekmo kvalifikacij s Finsko pa je bilo glavno vprašanje, s kakšno postavo bo država, ki je samostojnost razglasila 2008, sploh nastopila.

Pravila Fifa namreč pravijo, da nogometaš, ki je igral za neko reprezentanco, ne sme v prihodnje zamenjati ekipe oziroma državljanstva.

Omenjeni igralci so na Fifo naslovili prošnje za nastop za Kosovo, ugodili pa so jih Fanolu Pededaju in Enisu Alushi, ki sta v preteklosti igrala za Nemčijo, Bersantu Celini in Elbasanu Rashaniju (Norveška), Hekuranu Kryeziuju in Albertu Bunjaku (Švica), Sinanu Bytyciju (Avstrija), Vedatu Muricu (Albanija) ter Ertonu Fejzullahu (Švedska).

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.