Kostelić brani očeta: "To so OI, ne šolska tekma!"

Foto: EPA
Foto: EPA
Slalomska postavitev starega lisjaka Anteja Kostelića je povzročila pravi vihar na olimpijskih igrah. Po Marcelu Hirscherju v bran očetu stopila Ivica in Janica Kostelić.
Oglej si celoten članek

"Rešila me je ta postavitev, takoj sem med obema vožnjama dejal, da bo to neka druga reč. Da se bo tu, kot bi rekel moj prijatelj, ločilo zrno od plev. Nisem nezadovoljen, moramo se zavedati, da gre svetovni pokal v to smer. Veliko več je tistih, ki niso tehnično podkovani za težke proge. Seveda bo zato veliko kritik na očetov račun. To so olimpijske igre, ne neka šolska tekma, zmagali pa so spet najboljši," je po sobotni slalomski tekmi čustveno za državno televizijo HRT dejal Ivica Kostelić.

Edini hrvaški tekmovalec s kolajno z letošnjih iger v Sočiju, srebrom s kombinacije, je razkril, da sta se mu na progi zahvalila tako drugouvrščeni Avstrijec Marcel Hirscher kot bronasti Norvežan Henrik Kristoffersen.

"Zato imamo prazne tribune"

"Hirscher in Kristoffersen sta se zahvalila na progi. Ta proga je delala selekcijo, prva vožnja, ki je trajala 46 sekund, je sramota za OI, zato pa imamo prazne tribune," je nadaljeval Kostelić. Med najglasnejšimi kritiki je bil tudi zlati veleslalomist Ted Ligety, zadovoljen ni bil niti Slovenec Mitja Valenčič, medtem ko je Šved Andre Myhrer Kostelića starejšega označil za "jeb**ega idiota".

"Večina, ki ni bila zadovoljnih, je govorila 'svašta', a kar naj se še dolgo govori," je še pristavil Ivica Kostelić. "Tako je bil nekoč videti svetovni pokal. Ljudje so se nekoč z izbuljenimi očmi spremljali vsakega tekmovalca, od katerega so pričakovali neko potezo. Vožnja je bila zanimiva še posebej za gledalce, za tekmovalce pa je bila to prava, zahtevna proga, brez 'zafrkancije'. Žal mi je, da v svetovnem pokalu ni več takšnih prog. Zmagati si zasluži tisti, ki lahko izpelje težke proge. Imate nekatere, na kateri prvi odstopi tekmovalec s številko 59. To pa ne zanima nikogar."

Janica: "Na OI je potrebno uporabljati možgane"

Myhrerju sta se v kritikah pridružila rojaka Mattias Hargin in Jens Byggmark. Dejala sta bila, da je bila "Kostelićeva" postavitev "parodija", medtem ko so švedski komentatorji govorili o "sramoti" in "idiotski progi, ki ni vredna olimpijskih iger". Jezen je bil tudi vodja francoske reprezentance Fabien Saguez.

"Progo je postavil senilen in nesposoben človek. Takšna proga ne služi nikomur. Razočaran sem in jezen," je sporočil Saguez. Za zmagovalcem Mariem Mattom, srebrnim Hirscherjem in bronastim Kristoffersenom sta bila najboljša Šveda na sedmem mestu Markus Larsson in Hargin,  najboljši Francoz pa šele na 15. mestu Julien Lizeroux. Odstopili so Nemec Felix Neureuther, Francoza Alexis Pinturault in Jean-Baptiste Grange ter Šved Myhrer, medtem ko je Kostelić z enim najboljših časov druge vožnje napredoval do devetega mesta.

"To so olimpijske igre. To ni otroško tekmovanje in bolj je potrebno uporabljati možgane," se je na obtožbe odzvala tudi Janica Kostelić. "Švedi so imeli vedno težave z očetovimi progami, a morali bi se prenehati pritoževati in rešiti svoje težave. Morali bi se jeziti nase, ne na tistega, ki je progo postavil."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 13:35 23. Februar 2014.

    BRAVO KOSTELIČI - LEGENDE

  • 13:35 23. Februar 2014.

    BRAVO KOSTELIČI - LEGENDE

  • 12:02 23. Februar 2014.

    Kostelići imajo prav,Še dobro da so Avstrijci zmagali,drugač bi bilo svašta

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.