Kot mačka in miš: Znan še zadnji polfinalist

Foto: Epa
Foto: Epa
Znani so vsi udeleženci polfinala.
Oglej si celoten članek

Avstralk košarkarska reprezentanca je v zadnjem četrtfinalu prikazala dominantno predstavo proti Argentini in se s 97:59 (18:22, 39:33, 60:48) uvrstila v polfinale. Tam se bo v četrtek srečala z ZDA.

Avstralci so zaostajali po prvi četrtini z 18:22, a nato v drugi prevzeli pobudo in v drugi polčas stopili s prednostjo 39:33. V celotnem drugem delu ighre so svojo prednost povečevali, zadnjo četrtino pa so dobili s kar 28 točkami razlike (37:11).

Za Avstralijo je kar pet igralcev doseglo dvomestno število točk, prvi strelec pa je bil Patty Mills z 18 točkami. Za Argentino je 16 točk dosegel Nicolas Laprovittola.

Košarkarji iz dežele tam spodaj so si tako zagotovili polfinale v nasprotni polovici žreba kot Slovenija, kjer so danes napredovali tudi Američani. Ti so pred tem z 91:85 (19:21, 43:43, 69:63) premagali Špance. Avstralija in ZDA se bosta srečali ob 6.15 v četrtek, medtem ko bo Slovenija igrala proti Franciji ob 13. uri.

Z današnjimi porazi so se od mednarodne košarke poslovili nekateri veterani v španskih in argentinskih izbranih vrstah. Pri 41 letih je tako svojo zadnjo reprezentančno tekmo odigral argentinski center Luis Scola, za Španijo pa brata Gasol - Marc in Pau.

"Čutim izjemno veselje za vse to, kar mi je uspelo doseči s to reprezentanco," je po tekmi z ZDA za španski COPE dejal 41-letni Gasol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.