Kot primer navajajo Schumacherja

Foto: EPA
Foto: EPA
Šef Honde Livio Suppo je pojasnil, zakaj se ob odsotnosti Danija Pedrosa, ki je prestal operacijo roke, niso odločili za dvakratnega svetovnega prvaka Caseyja Stonerja.
Oglej si celoten članek

Avstralski motociklist Casey Stoner ni skrival želje, da bi na naslednjih dveh dirkah nadomeščal Danija Pedroso, ki je zaradi bolečin v roki ponovno legel na kirurško mizo.

Dvakratni svetovni prvak se je pogovarjal z vodilnimi možmi japonskega proivajalca na čelu s šefom ekipe Liviom Suppom, ki pa je njegovo ponudbo zavrnil. Namesto Pedrose bo tako na VN ZDA in VN Argentine dirkal testni dirkač Honde Hiroshi Aoyama.

Govorice, da bi se dvakratni svetovni prvak vrnil v motociklistično karavano, so požele ogromno zanimanja, prav to pa je bil po Suppovih besedah poglavitni razlog za njihovo odločitev. Nepotrebna medjiska pozornost, ki bi jo s prihodom v ekipo s seboj prinesel Stoner, bi namreč lahko vplivala na delovne procese, ki po neprepričljivi predstavi v Katarju sodijo na vrh prioritetnega seznama.

Poleg medijskega pompa pa se pri Hondi bojijo še zarjavelosti nekdanjega vrhunskega dirkača, saj si ne želijo scenarija, ki ga je po vrnitvi v formulo ena spisal Michael Schumacher. ''Pogovarjali smo se o tem. Obstajajo pozitivne in negativne stvari, a slednjih je več, zato smo se odločili, da vse skupaj pustimo pri miru. Ljudje se ne zavedajo, na kako visokem nivoju poteka tekmovanje. Če je v preteklosti zmagoval, še ne pomeni, da bo ob vrnitvi takoj spet hiter,'' je v pogovoru za Gazzetta dello Sport razloge za svojo odločitev utemeljil Suppo.

''Casey ne pozna naslednjih dveh dirkališč in v zadnjih dveh letih je na tem motorju preživel samo štiri dni. Razumem, da njegova vrnitev buri domišljijo, kaj pa če ne bi bil hiter? Kaj bi takrat rekli in pisali ljudje?'' se je upravičeno spraševal šef ekipe in dodal, da bi bile za povratek v motoGP potrebne dolgotrajne priprave.

Kot primer je navedel Troya Baylissa, ki se je po sedmih letih vrnil v razred World Superbike, in Michaela Schumacherja, ki se po vrnitvi v F1 nikoli ni približal nekdanji slavi. Dejstvo, da bi moral Stoner dirkati ob aktualnemu svetovnemu prvaku in najboljšemu dirkaču zadnjih dveh sezon, Marcu Marquézu, pa bi še dodatno začinilo že tako zahtevno nalogo, so prepričani v Hondi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.