Kot v dobrih starih časih: 338 kazenskih minut na tekmi Jesenic in Olimpije!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski klubski hokej je daleč od zlatih časov, a obračuni med največjima kolektivoma v državi so še vedno strastni.
Oglej si celoten članek

V torek je bila v dvorani Podmežakla odigrana tekma 11. kola slovenskega hokejskega državnega prvenstva med mlado ekipo domačega kluba pod imenom Hidria Jesenice in ljubljansko SŽ Olimpijo.

Slednja je v prvenstvu še neporažena in potem, ko je v soboto doma ugnala prvo ekipo "železarjev" Acroni Jesenice z 2:0, je bila v torek pričakovano precej bolj rezultatsko prepričljiva (0:8).

Večni derbi V Tivoliju odigran prvi dvoboj zmajev in železarjev v DP

A to še ne pomeni, da je bila tekma lahka. Pogosto so pele pesti, sodniki pa so imeli polne roke dela. Skupno sta si ekipi priigrali kar 338 kazenskih minut, kar 12 hokejistov pa je dobilo disciplinsko kazen igre. Večina pretepov se je zgodila v zadnjih minutah srečanja.

Pri domačih so bili kaznovani Aljaž Lukan, Miha Oblak, Juš Dobravec, David Baloh, Filip Fartek in Nace Langus, pri gostih pa Martin Bohinc, Janez Orehek, Gregor Žeželj, Jan Drozg, Luka Čerenjak in Žiga Pance. Slednji je bil s tremi zadetki sicer prvo ime obračuna.

xxx

Olimpija ima po enajstih odigranih tekmah maksimalnih 33 točk in je zanesljivo na vrhu lestvice. Hidria Jesenice imajo 11 točk in so na petem mestu.

SHL, 11. kolo:

Hidria Jesenice - SŽ Olimpija 0:8 (0:4, 0:1, 0:3)
Celje - Acroni Jesenice 2:9 (1:2, 1:5, 0:2)

ČETRTEK:
Triglav Kranj - Bled
Maribor - Slavija

LESTVICA:
1. SŽ Olimpija 33 (+1)
2. Acroni Jesenice 24
3. Triglav Kranj 18
4. Slavija 17
5. Hidria Jesenice 11 (+1)
6. Maribor 9
7. Bled 7
8. Celje 4

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:20 16. December 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro 0d doma. zaslužim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.