Kovalčuk vendarle k Devilsom

Foto: Žurnal24 Končno milijone opravičuje Ilja Kovalčuk. Dosegel je drugi gol za Hudiče. (Foto:
Ilja Kovalčuk bo vendarle kariero nadaljeval pri New Jersey Devils. Potem ko je vodstvo lige NHL prepovedalo 17-letno pogodbo za 102 milijona, so se zdaj dogovorili za 15-letno za 100 milijonov.
Oglej si celoten članek
NHL nam je danes dovolil pogodbo s Kovalčukom. Zelo smo zadovoljni z odločitvijo in komaj čakamo, da se Ilja uveljavi kot pomemben člen Devilsov.
Lou Lamoriello, predsednik Devilsov

Po številnih zapletih je ruski hokejski zvezdnik Ilija Kovalčuk sinoči le postal član kluba New Jersey Devils. Potem ko je vodstvo lige NHL prvo pogodbo razveljavilo zaradi kršenja pravil o omejitvi izplačil, je drugo, nekoliko spremenjeno, le potrdilo. Po novem bo Kovalčuk v ekipi Vragov 15 let, zaslužil bo 100 milijonov dolarjev. Julija sta klub in igralec sklenila kar 17-letno sodelovanje, po katerem bi Rus prejel 102 milijona dolarjev. NHL je takrat menila, da gre za kršenje pravil o omejitvi izplačil športnikom, predvsem zato, ker so bila pogodbena sredstva razdeljena neenakomerno. V zadnjih petih letih, ob izteku sodelovanja bi bil Kovalčuk star že 44 let, bi namreč hokejist prejemal le še po 550.000 dolarjev na sezono, medtem ko bi glavnino plače dobil v prvih enajstih letih, ko bi skupno že imel na bančnem računu 98,5 milijona dolarjev. V prid NHL je avgusta odločil tudi posebni razsodnik in klub ter igralec sta morala najti novo rešitev.

Zdaj so sporni zadnji dve leti pogodbe črtali in po novem bo Kovalčuk Vrag "le" naslednjih 15 sezon, zaslužil pa bo okroglih 100 milijonov dolarjev. Takšna pogodba je všeč tudi vodilnim v NHL in tako ni več ovir za prihod Kovalčuka v New Jersey. Vodstvo lige je glede nove pogodbe dobilo tudi privolitev združenja igralcev NHLPA, ki je nasprotovalo prepovedi prve pogodbe Kovalčuka. Kovalčuk je bil pri 27 letih eden najbolj zaželenih prostih igralcev na hokejskem trgu. Po lanski sezoni se je spogledoval s selitvijo v Los Angeles Kings, k New York Islandersom in ekipi SKA iz St. Peterburga. Nazadnje se je dogovoril z New Jerseyjem, vendar je njegova zgodba šele zdaj dobila srečni konec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.