Kozmus: Po kakovosti sodimo v prvo ligo

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Slovenski atleti se bodo na ekipnem svetovnem prvenstvu v Kaunasu poskušali prebiti iz druge lige v prvo.
Oglej si celoten članek

Slovenska atletska reprezentanca bo danes in v nedeljo v Kaunasu v Litvi tekmovala na ekipnem evropskem prvenstvu, cilj pa je preboj iz druge v prvo ligo. V ekipi je večina najboljših slovenskih tekmovalcev in tekmovalk, ki so zdravi in v tej sezoni nastopajo, na čelu pa je Primož Kozmus, nekdanji olimpijski in svetovni prvak.

Kozmus, najboljši slovenski atlet v zgodovini, je v petek drugič postal očka; njegova žena je sina Maksa povila v brežiški porodnišnici.

"Verjamem, da se bo reprezentanca uvrstila v prvo ligo, kamor po kakovosti tudi sodi. Upam, da bomo vsi dobro tekmovali in ne bo večjih spodrsljajev. Moj cilj je zmaga in osvojitev osmih točk. Danes sem sicer prvič po dobrem tednu dni metal kladivo, ker sem staknil poškodbo med eno izmed vaj. Nerodno sem stopil in mi je 'obrnilo' gleženj. Ni nič hujšega, je pa boleče. Kakšnega vrhunskega izida sicer ne morem pričakovati, verjamem pa, da mi bo uspel dober met za zmago," je menil Kozmus.

Cilj je jasen: prva liga

Slovenska reprezentanca je v petek opravila trening na stadionu v Kaunasu, že pred odhodom pa si je za cilj zastavila preboj v prvo ligo. Največji tekmeci bodo Hrvaška, Srbija in gostiteljica Litva, nevarni pa so lahko tudi Avstrija, Izrael in Danska.

V slovenski reprezentanci večjih sprememb glede na sredi tedna objavljeno postavo ni. Po besedah Martina Steinerja, vodje reprezentance, bo v teku na 100 m zaradi poškodbe odsotno Saro Strajnar nadomestila Kristina Žumer. Nekaj sprememb je tudi v ženskih tekih na srednjih in dolgih progah. Na 800 m bo tekla Jerneja Smonkar, na 1500 m in 3000 m Sonja Roman, na 3000 m zapreke in 5000 m pa Maruša Mišmaš.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.