Kozmus se ogreva

Foto: Žurnal24 Primož Kozmus vztraja, da si ne bo premislil.
Po sobotni ekshibiciji suvalca krogle Mirana Vodovnika, se je na državnem prvenstvu v Mariboru prebudil še en težkokategornik - Primož Kozmus. 'Korl' je prvič letos presegel 80 metrov.
Oglej si celoten članek
 
 

Moja forma se izboljšuje. Moti me le, da preveč niham med serijami, med 77 in 80 m.

Primož Kozmus

 
V Mariboru je na drugem dnevu državnega prvenstva v atletiki navdušil metalec kladiva Primož Kozmus. Zlati "Kitajec" je prvič v sezoni dosegel daljavo večjo od 80 metrov - 80,34 m - in postavil letošnji tretji najboljši izid na svetu. Več od Kozmusa sta sedaj vrgla le Madžar Krisztian Pars (81,43 m) in Belorus Jurij Šajnov (80,72 m).

"Moj cilj na SP je kolajna. Osemdesetmetrska znamka je 'prišla' ob pravem času. Moja forma se izboljšuje. Moti me le, da preveč niham med serijami, med 77 in 80 m. Zato me čaka še nekaj tehničnega treninga. Prepričan sem, da bom na SP že sposoben vreči prek 82 m," je napovedal Kozmus. "Tudi, če bi bilo tak vrstni red po Berlinu, bi bil zelo zadovoljen. Kolajna na SP je velika stvar in v Sloveniji jih s SP nimamo na pretek. Končno je Primožu uspel normalen met in prek 80 m, kar je po težki sezoni zelo spodbudno," pa je pristavil "Korlov" trener Vladimir Kevo.

Nedelja je bila tudi dan za veliki povratek Jolande Čeplak v svoji paradni disciplini - teku na 800 metrov. Velenjčanka se je vrnila z rezultatom 2:05,24, kar pa je bilo premalo, da bi premagala Sonjo Roman. Bronasta z letošnjega dvoranskega EP v teku na 1500 metrov je "Jolo" premagala s časom 2:03,47. Nina Kolarič je bila prva v skoku v daljino (6,09 m). V izenačenem teku na 200 m je bil slovenski rekorder Matic Osovnikar šele tretji. Državni naslov je romal v roke Novomeščana Gregorja Kokaloviča, ki je z 20,81 le za malo zgrešil normo B za svetovno prvenstvo. Ta znaša šest stotink manj (20,75). Drugo mesto je osvojil Jan Žumer (20,84), Osovnikar pa je bil tretji s časom 20,85.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.