Kozmus z vse manj tekmeci

Foto: Žurnal24 Primož Kozmus vztraja, da si ne bo premislil.
Primož Kozmus je dopotoval v Berlin, kjer se konec tedna začenja SP. Kolajna je realna, saj njegovi tekmeci odpovedujejo nastope. V Berlin ne bo niti Kodžija Murofušija.
Oglej si celoten članek

Olimpijski prvak v metu kladiva Primož Kozmus se je pred začetkom atletskega svetovnega prvenstva v Berlinu znebil še enega tekmeca. Nastop je namreč odpovedal olimpijski prvak iz Aten 2004 ter – po diskvalifikaciji Belorusov Vadima Devjatovskega in Ivana Tihona na olimpijskih igrah 2008 – bronast v Pekingu, Japonec Kodži Murofuši. Štiriintridesetletni Murofuši, ki je ta čas na pripravah v ZDA, je v četrtek dopoldne odpovedal nastop na SP, saj še ni dovolj okreval po poškodbi hrbta.

Pod vprašajem nastop Hookerja?
Olimpijski prvak v skoku s palico, Avstralec Steve Hooker, je svoje možnosti za nastop na bližnjem atletskem svetovnem prvenstvu v Berlinu ocenil kot 50-50. Iz avstralske zveze so sporočili, da si je 27-letni šampion poškodoval desno nogo. Pregled z magnetno resonanco je pokazal, da gre za natrgano mišico. "Med treningom sem pri odskoku začutil močno pekočo bolečino in moral takoj prekiniti trening," je dejal Hooker in dodal: "Do poškodbe je prišlo natanko deset dni pred kvalifikacijami skoka s palico, tako da sam menim, da imam v najboljšem primeru 50-odstotne možnosti za nastop na SP." Hooker je drugi najboljši skakalec s palico vseh časov za legendarnim Ukrajincem Sergejem Bubko (6,15 m), šestkratnim svetovnim prvakom. Hookerju je najboljši dosežek (6,06 m) uspel lani na mitingu v Bostonu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.