Kralj belih strmin začrtal mejo, ki je ne bo prestopil

Foto: Epa marcel hirscher
Sedemkratni dobitnik velikega kristalnega globusa nima namena popuščati.
Oglej si celoten članek

Marcel Hirscher se namerava v prihajajoči zimi povsem enakovredno meriti s konkurenco za še osmi veliki kristalni globus skupnega zmagovalca svetovnega pokala. Avstrijski smučarski as, ki je poleti na Ibizi skočil v zakonski stan ter z ženo Lauro Moisl pričakuje prvega otroka, se na domačih ledenikih pripravlja na začetek sezone.

"Sem na ledeniku Pitztal in znova so se začeli treningi na snegu. Čez 46 dni bomo že tekmovali, kar je seveda sijajno," je svojim sledilcem v sredo sporočil prek Facebooka.

Devetindvajsetletnik tako namerava v tekmovalno prežo že 28. oktobra, ko se bo v Söldnu začela nova sezona svetovnega pokala za alpske smučarje s tradicionalnim veleslalomom na ledeniku Rettenbach.

Foto: Epa marcel hirscher Smučar iz Halleina na Solnograškem je zadnjih sedem sezon na vrhu skupnih seštevkov. Rekordnemu sedmemu velikemu kristalnemu globusu je konec minule sezone, drugo leto zapored, dodal še mala kristalna globusa za dobljena seštevka v veleslalomu in slalomu. Februarja pa je kolekcijo odličij dopolnil še z manjkajočim z olimpijskih iger. V Južni Koreji je zmagal v alpski kombinaciji in veleslalomu.

Kljub temu, da je osvojil že vse, kar se osvojiti da, mu izzivov ne manjka, kajti, kot je zapisal, "v sezono se podajam s ciljem obdržati stik s konkurenco ter zmagovati tekme".

Hirscher tako namerava v prihajajoči zimi popraviti seznam 58 zmag v svetovnem pokalu, kar ga trenutno uvršča na četrto mesto večne lestvice. Pred njim so le rojakinja Annemarie Moser-Pröll (62), Američanka Lindsey Vonn (82) in Šved Ingemar Stenmark (86).

Konkurenca v tehničnih disciplinah ne more mirno spati, saj ji je položil na srce, da je vedno mogoče še izboljšati svoj nastop. Kralj veleslalomskih in slalomskih zavojev pa si je, kljub veliki želji po doseganju novih zmag, postavil tudi mejo. In tej meji se reče smuk.

V novi sezoni tako ne namerava premikati osebnih mejnikov ter se ne bo podal v boj za premierno zmago v kraljevski disciplini, potem ko je slavil v vseh preostalih disciplinah. Smukaška zmaga bo tako ostala nedosežena želja.

"Vzelo bi mi preveč časa. Nisem več pripravljen vložiti pet let, da bi postal odličen v smuku," je bil iskren Hirscher.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.