Kralj James MVP tekme zvezd

Foto: Žurnal24 MVP tekme All Stars LeBron James je s povprečjem 30 točk na tekmo prvi strelec r
S trojkami Raya Allena in 27 točkami MVP-ja LeBrona Jamesa so košarkarji vzhodne konference s 134:128 na tekmi NBA All Stars v New Orleansu premagali ekipo zahodne konference.
Oglej si celoten članek
 

All Stars tekma lige NBA

Zahod : Vzhod 128:134

V New Orleansu se je v nedeljo zvečer zgodil vrhunec vikenda All Stars profesionalne košarkarske lige NBA – tekma zvezd zahodne in vzhodne konference. Pred nekaj več kot 16 tisoč gledalci so v New Orleans Areni s 134:128 slavili košarkarji Vzhoda. Veliko prednost so si priigrali že v prvi četrtini, a jo v zadnji zapravili. Nato pa sta tekmo v korist zahodne konference odločila Ray Allen , član Boston Celticsov , in LeBron James , igralec Cleveland Cavaliersov . Allen je dosegel 28 točk, od tega devet s tremi trojkami v zadnjih treh minutah. James je zbral 27 točk, v zadnji minuti je spektakularno zabil in postal najkoristnejši igralec tekme največjih zvezd oziroma MVP, in sicer drugič v zadnjih treh tekmah All Stars. Zaradi poškodbe je tekmo s tribun spremljal košarkar Boston Celticsov Kevin Garnett , ki je za nastop na tekmi All Stars prejel največje število glasov ljubiteljev košarke NBA (na igrišča se najverjetneje vrača v torek).

Amare Stoudemire © Action Images

 
Lani so tekmo s 153:132 dobili igralci Zahoda. "Lani so nas res grdo premagali. Nismo smeli dovoliti, da bi se to ponovilo. Res smo si želeli zmage," je po tekmi dejal LeBron James, ki je imel še devet podaj in osem skokov. Najboljši strelci ekipe Zahoda so bili Amare Stoudemire iz Phoenix Sunsov , Brandon Roy iz Portland Trail Blazersov ter Carmelo Anthony , član Denver Nuggetsov , vsak od njih je dosegel 18 točk. S sedmimi podajami v zadnji četrtini je pomembno za vodstvo s 122:119 prispeval Chris Paul , igralec domačih New Orleans Hornetsov , a je nato sledila omenjena serija trojk Raya Allena. MVP lanske tekme zvezd Kobe Bryant iz Los Angeles Lakersov je zaradi poškodbe mezinca igral vsega tri minute. Jason Kidd je za Vzhod zbral deset podaj ter dve točki in se bo najverjetneje ta teden res preselil na zahod, k Dallas Mavericksom .

 

Preberi še:

Najlepše zabija Howard;
Pričakovan uvod v All Stars.

All Stars vikend je poleg tekme največjih zvezd zaznamovala pomoč lige in igralcev prizadetim po uničujočem hurikanu Katrina, saj si mnogi še zdaj niso opomogli po njenem divjanju. Tako so igralci v petek poprijeli za kladiva in drugo orodje in pomagali pri gradnji hiše. "Vem, da nisem bil le jaz, prav vsi igralci smo delali na tem, da bi mladim privabili nasmeške na obraz. Vsi vemo, kaj se je tu zgodilo, veliko uničenje. Upam, da smo s to tekmo družinam tu doli dali nekaj dodatne volje," je dejal James. All Stars vikend se je v petek začel s tekmo novincev, ki so jo spet dobili lanskoletni novinci, MVP te tekme pa je postal Daniel Gibson , član Cleveland Cavaliersov, in sicer z neverjetnimi 11 trojkami. Sobotni šov v New Orleansu sta zaznamovala Jason Kapono iz Toronto Raptorsov , ki je ubranil naslov prvaka v metanju trojk, in košarkar Orlando Magicov Dwight Howard , ki je z ogrinjalom Supermana postal kralj zabijanja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.