Kralj Kopitar zabil dva, Kings na 2:0

Foto: Reuters Kopitar Elliott St. Louis Blues Los Angeles Kings NHL končnica druga tekma Foto: Reuters Kopitar Elliott McDonald St. Louis Blues Los Angeles Kings NHL končnica druga te Foto: Reuters Kopitar St. Louis Blues Los Angeles Kings NHL končnica druga tekma Foto: Reuters Kopitar St. Louis Blues Los Angeles Kings NHL končnica druga tekma Foto: Reuters Kopitar Mitchell Brown Vojnov St. Louis Blues Los Angeles Kings NHL končnica dru
Anže Kopitar je bil z dvema zadetkoma prvi junak druge tekme Los Angeles Kings proti St. Louis Blues, na kateri so so se kralji s peto zaporedno gostujočo zmago močno približali uvrstitvi v konferenčni finale (5:2). Izid v zmagah je zdaj 2:0. Na drugi tekmi so Washington Capitals proti New York Rangers izenačili na 1:1.
Oglej si celoten članek

Los Angeles Kings so s štirimi goli v prvi tretjini osmešili domače St. Louis Blues in v končnici dosegli še peto zaporedno gostujočo zmago, prvi igralec tekme pa je bil slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki se je podpisal pod dva zadetka v prvih 20 minutah. Mike Richards in Jeff Carter sta dodala vsak po en gol, Dustin Brown pa je zbral kar tri podaje, tudi tisto za prvi spektakularen gol Kopitarja.

"Začeli smo dobro. Mislim, če zadaneš po 30 sekundah igre to precej pomaga," je po tekmi dejal Brown. "Nismo spustili noge s plina." Kings so se v prvi tretjini tekme v St. Louisu le na gol približali klubskemu rekordu iz leta 1993, ko so Vancouver Canucks nasuli pet glov v prvem delu tekme. Zadnja ekipa, ki je zmagala na petih zaporednih tekmah v končnici, je bila Tampa Bay Lightning (2003/04). Takrat so osvojili tudi Stanleyjev pokal.

Kopitar: "Čaka nas še veliko dela"

"Čaka nas še veliko dela," je pristavil slovenski in losangeleški junak tekme Kopitar. "Gotovo nam je všeč položaj, v katerem smo se znašli, ampak jasno nam je, da so dobra ekipa in ne bodo se tako zlahka predali." Andy McDonald je za domače moštvo znižal rezultat po 18 sekundah druge tretjine, a je Williams za petardo Kings zabil s prvim strelom nadaljevanja.

Kopitar je zdaj v končnici zbral že tri gole in tri podaje, zabil pa je že na peti zaporedni tekmi. Tudi v letošnji sezoni je bil Hrušičan prvi igralec kalifornijskega moštva s 25 goli in skupno 76 točkami. Brown je v končnici kljub vsemu najuspešnejši kralj s kar devetimi točkami na svojem računu. V četrtek zvečer bo v Los Angelesu na sporedu tretja tekma serije.

Ovečkin in Capitals izenačili serijo

Rus Aleks Ovečkin je z igralcem več na ledu sedem minut in pol pred koncem tekme zagotovil zmago igralcem Washington Capitals. Slednji so Šveda Henrika Lundqvista v vratih domačih premagali v 13. minuti, ko je bil uspešen Mike Knuble, le slabih pet minut pozneje pa je na 2:0 povišal Jason Chimera. S tem še ni bilo konec golov v prvi tretjini. Triinštirideset sekund pred koncem tega dela igre je znižal Brad Richards, v sedmi minuti zadnje tretjine pa je izenačil Ryan Callahan.

Gol Anžeta Kopitarja z igralcem manj v prvi tretjini:

Liga NHL, 2. krog končnice, rezultati:

Vzhod

New York Rangers : Washington Capitals 2:3 /1:1/
Richards (20), Callahan (47); Knuble (13), Chimera (18), Ovečkin (53)

Zahod

St. Louis Blues : Los Angeles Kings 2:5 (0:4, 1:1, 1:0) /0:2/
McDonald (21), D'Agostini (46); Richards (1), Kopitar (15, 20), Carter (19), Williams (22)

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.