''Kralj peska'' obljubil nastop v Riu

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski tenisač Rafael Nadal se je zavezal, da bo prihodnje leto nastopil na prvi izvedbi turnirja serije ATP 500 v Riu de Janeiru.
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal se prihodnje leta vrača v Južno Ameriko, kjer ima po lastnih besedah ogromno navijačev, ki so mu zaradi kulture in jezika še posebej blizu. ''Veselim se, da bom prvič zaigral v Riu de Janeiru. Veliko sem slišal o tem mestu in zdaj bom imel končno priložnost, da ga obiščem,'' je povedal zmagovalec 13 turnirjev za grand slam in dodal: ''Kjerkoli igram, čutim podporo brazilskih navijačev.''

Zveza teniških profesionalcev (ATP) se je odločila, da bo Rio de Janeiro na koledarju turnirjev serije ATP 500 zamenjal Memphis, ki so ga degradirali v turnir serije ATP 250.

Nadal se je letos prvič po letu 2005 vrnil v Južno Ameriko, kjer je nastopil na treh turnirjih in zbral dve lovoriki ter en finalni nastop. Udeležbo na turnirju v Riu je že potrdil tudi drugi najboljši španski tenisač David Ferrer.

Teniški koledar vsebuje 11 turnirjev z oznako ATP 500, ki predstavljajo tretji rang teniških turnirjev za grand slami (4 na leto) in mastersi (9 na leto).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.