''Kralj peska'' še 43-ič upravičil svoj naslov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španec Rafael Nadal je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Riu de Janeiru z nagradnim skladom 950.000 evrov. Prvi igralec sveta je v finalu s 6:3 in 7:6 (3) premagal Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal je zmagovalec turnirja serije ATP 500 v Riu de Janeiru, kjer je v dveh nizih premagal Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Španec, ki ostaja trdno zasidran na prvem mestu lestvice ATP, je osvojil 62. turnirsko zmago v svoji karieri in hkrati 43. na peščeni podlagi.

Nadal je medsebojno razmerje z Ukrajincem povišal na 5:0, Dolgopolov pa je tudi v petem poskusu ostal brez osvojenega niza. Kljub porazu pa je ''The Dog'' vendarle prebil led na začetni udarec najboljšega tenisača na svetu, saj mu je v 10. igri drugega niza, ko je Nadal serviral za zmago, prvič v karieri odvzel servis.

Čilić potrjuje odlično formo

Hrvat Marin Čilić je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Delray Beachu z nagradnim skladom 474.000 dolarjev. Sedmi nosilec je v finalu po treh urah in osmih minutah premagal četrtopostavljenega Južnoafričana Kevina Andersona s 7:6 (6), 6:7 (7) in 6:4. Za Čilića je to 11. turnirska zmaga v karieri in druga v zadnjih treh tednih.

Foto: Reuters ernests gulbis Čilić je pred tem štirikrat slavil v Zagrebu, dvakrat v Chennaiju, po enkrat pa v Umagu, Londonu, Sankt Peterburgu in New Havnu.

Gulbis začel pohod na številko ena

Latvijec Ernests Gulbis je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Marseillu z nagradnim skladom 621.560 evrov. Tretji nosilec je v finalu premagal drugopostavljenega Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja s 7:6 (5) in 6:4. Za 23. igralca sveta je to četrti turnirski naslov v karieri, Tsonga ostaja pri desetih. Gulbis, ki velja za tenisača z ogromno neizkoriščenega potenciala, je po zmagi dejal, da si želi postati številka ena svetovnega tenisa.

ATP 500, Rio de Janeiro, finale:

Rafael Nadal (Špa/1) : Aleksander Dolgopolov (Ukr) 6:3, 7:6 (3)

ATP 250, Delray Beach, finale:

Marin Čilić (Hrv/7) : Kevin Anderson (JAR/4) 7:6 (6), 6:7 (7), 6:4

ATP 250, Marseille, finale:

Ernests Gulbis (Lat/3) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/2) 7:6 (5), 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.