Kraljem se nasmiha končnica

Foto: Profimedia Anže Kopitar
Moštvo Anžeta Kopitarja se oklepa šestega mesta zahodne konference.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL zabeležili pomembno zmago v boju za končnico, s 3:1 so premagali Colorado Avalanche. Kralji so tri tekme pred koncem rednega dela na šestem mestu zahodne konference, točko pred sedmim Anaheimom. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je za LA dosegel točko za podajo ob drugem golu na tekmi.

Torrey Mitchell je v 10. minuti popeljal kralje v vodstvo, Dustin Brown je v 13. povišal na 2:0, med podajalci je bil Kopitar. Alexander Kerfoot je na začetku druge tretjine ob igralcu več znižal na 1:2. Po dveh minutah igre v zadnji tretjini je Kyle Clifford postavil končni izid.

Vratar Jonathan Quick je za kralje, ki imajo po novem točko več od Anaheima in z zadnjih dveh tekem rednega dela sezone za preboj v končnico potrebujejo vsega točko, zbral 27 obramb.

"To je bil res velik korak za nas in smo le še korak oddaljeni od končnice," je po tekmi dejal Brown: "Stvari morajo iti res zelo narobe za nas in obenem za druge ekipe sanjski razplet, da nam letos ne bi uspelo. A nikoli nisi noter, dokler nisi res noter."

Tri tekme pred koncem rednega dela je v zahodni konferenci Los Angeles šesti s 96 točkami, sedmi je Anaheim s 95, a tekmo manj, v igri za končnico zahoda sta le še osmouvrščeni Colorado s 93 in devetouvrščeni St. Louis z 92 točkami.

Tudi pri Coloradu še imajo možnosti za končnico. "Imamo zelo mlado ekipo, a nočem iskati izgovorov. Vemo, da moramo priti do končnice. Smo dobra ekipa in trdo smo delali vso sezono. Z današnjo tekmo smo si malo otežili delo, a še imamo možnosti," je dejal branilec Colorada Nikita Zadorov.

Naslednja tekma, s katero si že lahko zagotovijo končnico tekmovanja za Stanleyjev pokal, kralje čaka v četrtek ponoči, ko bodo v domačem Staples Centru gostili Minnesota Wild.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 3:1
(Anže Kopitar 1 podaja za LA Kings)

Toronto Mable Leafs - Buffalo Sabres 5:2
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3:2
Ottawa Senators - Winnipeg Jets 5:6
St. Louis Blues - Washington Capitals 2:4
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 3:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.