Kraljevski sprejem za Gáborika: šesta zaporedna zmaga

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so na prvi tekmi s Slovakom Mariánom Gáborikom, ki je v napadu zaigral skupaj z Anžetom Kopitarjem, v gosteh premagali Winnipeg Jets (3:1).
Oglej si celoten članek


Anžetu
Kopitarju in Justinu Williamsu se je v novi napadalni trojki Los Angeles Kings pridružil slovaški zvezdnik Marián Gáborik, ki je v sredo prišel iz Columbus Blue Jackets, prvi napad moštva pa na svoji premieri proti Winnipeg Jets ni dosegel gola.

Winnipeg je doma sicer povedel z golom Finca Ollija Jokinena, a sta Dustin Brown in Mark Richards še v drugi tretjini odgovorila in rezultat obrnila na glavo. V 56. minuti je tekmo tako kot pred nekaj dnevi znova z golom zaključil Alec Martinez. Napad Kopitar-Williams-Gáborik je na nasprotna vrata streljal devetkrat, vsak od napadalcev je sprožil trikrat.

Le še na bolje

"Pripravili smo si kar nekaj priložnosti. Prav tako smo bili dobri ob igri z igralcem več. V napadu so nam pomagali tudi branilci, tako da mislim, da bo šlo le še na bolje," je dejal Gáborik, zveneča okrepitev Kraljev, šeste ekipe zahodne konference. 

Omeniti velja zmago Phoenix Coyotes nad Montreal Canadiens (5:2), kar je bila prva zmaga ekipe iz Arizone nad Kanadčani po več kot 15 letih. Dvakrat je za zmagovalce zadel Radim Vrbata. Branilci naslova Chicago Blackhawks so z lahkoto odpravili Columbus (6:1), Andrew Shaw in Jonathan Toews sta zadela po dvakrat. Najboljša ekipa vzhoda Pittsburgh Penguins je s 3:5 izgubila pri San Jose Sharks, Brent Burns je za zmagovalce zabil dva zadetka.

Še en shutoutRaska

Uspešnejši so bili Boston Bruins, najboljši v atlantski skupini in drugi v vzhodni konferenci, ki so s 3:0 odpravili Washington Capitals. Vratar Tuukka Rask je 22. v karieri ostal nepremagan, zanj je bila to prva zmaga proti ekipi iz ameriškega glavnega mesta. Rask sicer s šestimi shutouti vodi v ligi. Druga najboljša ekipa lige St. Louis Blues je z 2:1 zmagala pri Nashville Predators, prvi mož zmagovalcev je bil Ian Cole z golom in podajo.

Dallas Stars so s 6:1 odpravili Vancouver Canucks, junak tekme pa je bil Tyler Seguin s tremi goli in dvema podajama. Seguin je s tretjim hat-trickom v sezoni izenačil klubski dosežek svojih predhodnikov Mika Modana in Billa Guerina. Na drugih tekmah je Tampa Bay Lightning doma izgubil proti Buffalo Sabres (1:3), Detroit Red Wings so doma po podaljšku klonili pred Coloradom Avalanche (2:3), Edmonton Oilers pa so prav tako po podaljšku z enakim rezultatom premagali New York Islanders.

Liga NHL, rezultati:

Winnipeg Jets : Los Angeles Kings 1:3
Boston Bruins : Washington Capitals 3:0
Tampa Bay Lightning : Buffalo Sabres 1:3
Detroit Red Wings : Colorado Avalanche 2:3*
Chicago Blackhawks : Columbus Blue Jackets 6:1
Nashville Predators : St. Louis Blues 1:2
Dallas Stars : Vancouver Canucks 6:1
Phoenix Coyotes : Montral Canadiens 5:2
Edmonton Oilers : New York Islanders 3:2*
San Jose Sharks : Pittsburgh Penguins 5:3
* – po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.